Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIKOME NIJE PROMAKLO

Mediji u susjedstvu prepuni Dinama: Kosovari u neopisivoj euforiji, Srbi pišu o pobjedi prvaka takozvane države

Mediji u susjedstvu nisu propustili popratiti neočekivani poraz Dinama u Prištini.

Petar Sučić i Dino Perić (Foto: Ronald Goršić)

Popratili smo medije u susjedstvu, da bismo provjerili što i kako pišu o susretu Ballkanija i Dinama. Prema očekivanom, rijetko kome je to promaklo, a Kosovari su naravno u velikoj eurofiji.

Prva je ovo domaća pobjeda Ballkanija u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja, nakon što su prošle sezone slavili na gostovanju kod turskog Sivasspora pa nas ne čudi velika pozitiva u kosovskim medijima.

Kosovo na nogama, slavi se velika pobjeda

"Ballkani je savladao najvećeg favorita skupine, veliku momčad iz Hrvatske. Ballkani je bio bolja momčad, Dinamo nije ništa napravio blizu Kolicevog gola", napisao je Koha.

"Ballkani je na koljena bacio momčad koja je 24 puta bila prvak Hrvatske", naglasio je Bota Sot.

Nisu kosovski mediji propustili činjenicu kako im je ova pobjeda donijela pola milijuna eura.

"Ovo je u Hrvatskoj ljude jako zaboljelo. Prozvali su ovo najtežim europskim porazom u klupskoj povijesti", uvod je teksta Zerija.

"Domaći igrači od početka su dominirali, Dinamo je imao tek nekoliko udaraca iz daljine, ali ništa što bi ugrozilo Kolica", naglasili su iz Telegrafija.

U Srbiji se također pisalo o ovome

Većina ostalih tekstova donosi uglavnom hvalospjeve igračima kosovskog prvaka, ali jedna potpuno drugačija slika viđena je kod srpskih medija.

"Dinamo je otputovao u Prištinu s ulogom velikog favorita, a zatim je rutinski poražen od šampiona "Kosova". Kreziju i Hamidi donijeli su predstavniku južne srpske pokrajine jednu od najvećih pobjeda u povijesti", napisao je Mondo.

"Šok na Kosmetu. Šampion tzv. Kosova pobijedio je Dinamo. Dočekali su u Prištini Dinamo kao bratski klub, a onda su kući otišli praznih ruku", napisao je Blicov Sportal.

"Kolaps Dinama u Prištini", naslov je portala B92, koji samo Kosovo u svom tekstu nije ni spomenuo.

Ostatak medija ima većinom kratki izvještaj o pobjedi prvaka tzv. Kosova.

"Ballkani šokirao Dinamo", naslov je i Avaza iz Bosne i Hercegovine, koji dodaje: "Dinamu je ovo težak udarac, a navijati tvrde kako je ovo jedan od njihovih najsramotnijih poraza".

"Bruka Jakirović i Dinama. Dinamo se pogubio na Kosovu i razočarao svoje navijače. Bio je potpuno nevidljiv i očigledno je u velikom problemu", glase naslov i tekst na Sportsport.ba.

"Dinamo je razočarao apsolutno sve i doživio pravi šok", piše Klix.

"Ballkani nadigrao zagrebačke modre, a trener Ballkanija Ilir Daja opet je nadmudrio zagrebačku ekipu nakon što je na klupi Skenderbega eliminirao Dinama iz kvalifikacija Europske lige", kažu Vijesti iz Crne Gore.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider