Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iznio detalje

Bivši igrač Bayerna i Juvea otkrio Pepovu mračnu stranu i anegdotu s Ronaldom: "On nije normalan"

Marokanski stoper otkrio je zanimljive detalje o bivšim suigračima i trenerima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medhi Benatia danas je stoper katarskog Al-Duhaila, a svojevremeno je branio boje europskih velikana. Između ostalih, igrao je za Bayern i Juventus, a u razgovoru za francuski RMC Sport prisjetio se dana u tim klubovima.

Posebno je zanimljiva anegdota s Cristianom Ronaldom, koja sjajno opisuje radnu etiku portugalske superzvijezde.

gol expired Kako protiv Messija? Zidane otkrio: "Mateo Kovačić bio je pravi čovjek za to" divider

"Bili smo na gostovanju u Bergamu i nas dvojica nismo igrali. Na povratku me u autobusu pitao: 'Što ćeš raditi kad se vratimo?' Rekao sam: 'Idem doma, 11 je sati navečer, zašto?'", prisjeća se Benatia.

Netko na kauč, netko u teretanu

"Pitao me: 'Želiš li odraditi mali trening sa mnom? Nisam se uznojio na utakmici, moram trenirati. Hoćeš li mi raditi društvo?' Rekao sam mu da samo želim doma sjesti ispred televizora. Kada smo stigli, svi su obukli normalnu odjeću, a on je obukao tenisice i kratke hlače i otišao u teretanu. Mislio sam, 'ovaj tip nije normalan'", rekao je Benatia, kojeg je fascinirala Portugalčeva radna etika.

gol expired Ovo se nikad nije dogodilo: "Tsunami" prijeti El Clasicu, igrači Barce i Reala zajedno probijaju blokadu divider

"Kad si s njim svakodnevno, cijeniš ga više kao čovjeka nego igrača. Žrtvuje cijeli život za nogomet. Iznenadilo me koliko truda ulaže. Pored momčadskih treninga, ima i personalizirani program koji radi", rekao je.

Kako se sukobio s Guardiolom

Benatia se prisjetio i vremena u Bayernu i rada pod Pepom Guardiolom. Pohvalio ga je kao velikog taktičara, ''vjerojatno najboljeg na svijetu.'' Međutim, njegova ljudska strana nije mu baš sjela.

gol expired ''Nogomet i politika u Jugoslaviji'': Englez opisao ključne događaje sve do rata divider

"To je moje mišljenje koji mnogi dijele. Guardiola ne polaže puno važnosti u međuljudske odnose. Rekao je da je takav jer je zbog toga bio razočaran u prošlosti. Rekao mi je: 'Kupio sam te, želio sam te. Imaš te i te kvalitete, naučit ću te to i to, tu si da radiš što ti kažem, ali nećemo biti prijatelji", rekao je, a to je na kraju dovelo i do konflikta.

"U Romi i Udineseu nisam bio prijatelj s trenerima, ali imali smo sjajan odnos. Ne i s Pepom. On je šef, on odlučuje i govori kako ćeš igrati. Spontano sam mu rekao: 'Kupio si me za 30 milijuna, dakle imam kvalitetu. Ako me želiš mijenjati, potraži nekog drugog'", zaključio je marokanski stoper.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider