Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema mrdanja

Mbappeova majka postavila ultimatum slavnom sinu: Evo u što mora uložiti trećinu goleme zarade

Mbappeova majka Fayza Lamari natjerala je sina da gotovo trećinu svojih prihoda donira humanitarnoj udruzi Inspirirani KM-om, koja je osnovana da pomaže djeci.

Fayza Lamari i njezin slavni sin Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Inspirirani KM-om udruga je koju je osnovao i financijski potpomaže zvijezda PSG-a Kylian Mbappe, a kojoj je cilj pomoći 98 djece da ostvare svoje životne projekte.

Luka Modrić VIDEO Modrićev izraz lica sve govori: Htio ispljunuti žvakaću, a onda se Ancelotti okrenuo divider

Mbappeov projekt vrti se oko četiri temeljne vrijednosti: učiti, razumjeti, dijeliti i prenositi. Projekt će javno biti predstavljen 20. siječnja, a okuplja 49 dječaka i 49 djevojčica, od 9 do 16 godina, iz svih društvenih slojeva.

Mbappeova majka Fayza Lamari otkrila je kako je nastala ideja o pokretanju humanitarne udruge, a kojoj će ići dobar dio golemog prihoda koji ostvaruje zvijezda PSG-a na godišnjoj razini.

Mbappeova majka postavila ultimatum slavnom sinu

Primjerice, Forbes je procijenio da je francuska superzvijezda zaradila 128 milijuna dolara u sezoni 2022./2023. prije poreza i naknada agentima, čime je tada pretekao Lionela Messija i Cristiana Ronalda te postao rekorder po zaradi. 

"Rekla sam mu: 'Ne radim ništa ispod 30 posto! Umirovit ću se i raditi što i svi drugi: ići ću na odmor na Maldive, ali neću raditi za tebe!'" kaže Fayza, a prenosi Le Parisien iz fragmenta emisije Envoyé Spécial, koja će biti emitirana na televiziji France 2 sljedećeg četvrtka.

Robert Lewandowski i Luka Modrića Real "špijunira" Barcu uoči El Clasica: Specijalna priprema Modrićevih Kraljeva za najveći derbi divider

Mbappeova majka otkrila je više detalja o konkretnim pregovorima koje je vodila sa sinom.

"Prvo sam mu rekla da će biti 50 posto, ali razgovarali smo o tome i bilo je 30", kazala je majka slavnog napadača PSG-a.

Humani projekt

Humana gesta u humane ciljeve. U Mbappeovu dobrotvornom programu djeci se nude raznolike aktivnosti: tečajevi jezika, kulturni i sportski izleti, majstorski tečajevi, izleti... I sve je, naravno, pod stručnim nadzorom.

Reportaža, za koju će cinici reći da je poprilično propagandna, s ciljem da popravi imidž francuske superzvijezde i pokaže da ne trči isključivo za novcem, kako su ga neki optuživali, prikazuje Mbappea kao mladića koji je stekao svjetsku slavu, a ponekad samo želi biti normalan dječak.

Francuski napadač priznaje da su prošle godine otkako je otišao u pekaru kupiti štrucu kruha.

"Puno bih sada platio da mogu raditi takve stvari koje se većini ljudi čine potpuno normalnim", rekao je napadač PSG-a i priznao:

"Izgubio sam spontanost ljudskog bića."

Sapunica oko Mbappeova mogućeg transfera u Real Madrid ipak privlači veću pozornost u ovom trenutku jer se čini da se rasplet opasno primakao.

Rasplet sapunice

Mbappeu ugovor s PSG-om istječe na kraju sezone i onda će biti slobodan igrač, a već u siječnju može pregovarati s kim hoće, pa i potpisati ugovor. Hoće li produljiti ugovor s Parižanima ili će prijeći u Real?

"Još nisam donio odluku. Nisam izabrao. Dogovorom koji sam ljetos sklopio s predsjednikom PSG-a, kakva god bila moja odluka, uspjeli smo zaštititi sve strane, sačuvati spokoj kluba za izazove koji dolaze, a to je najvažnije. Ostalo je sporedno", izjavio je Mbappe prije nekoliko dana.

Ako je suditi po informacijama španjolskih medija, Mbappe nema previše vremena za razmišljanje. Real ne želi da mu se ponovi priča iz proljeća 2022., kada je njegov PR stroj trubio da prelazi na Bernabeu, a onda se u posljednji trenutak predomislio i produljio s PSG-om. Bila je to pljuska za Madriđane koja je odjeknula.

Navodno su mu ovaj put postavili rok za odluku do 15. siječnja, a to je vrlo blizu. Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, potvrdio je da PSG želi zadržati Mbappea i da će sve učiniti da prihvati produljenje ugovora.

"Normalno je da se svi raspituju o njemu i da izaziva takvu pozornost. Za mene je Mbappe najbolji na svijetu. Imam vrlo dobar odnos s njim, ne samo kao dužnosnik s igračem već i privatno. On ima dogovor sa mnom, kao što je rekao. Nema pregovora, ali mislim da je još uvijek mlad, želi osvojiti mnogo trofeja, a nadam se da će to učiniti u dresu PSG-a", izjavio Al-Khelaifi za RMC.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider