Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE TIMSKI IGRAČ

Max Verstappen potezom razmaženog djeteta razbijesnio timskog kolegu i fanove Formule 1

Dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 nije se ponio timski u trenucima gdje su Sergiu Perezu bodovi prijeko potrebni.

Sergio Perez i Max Verstappen (Foto: Afp)

Po drugu sezonu za redom, Max Verstappen osvojio je titulu svjetskog prvaka u formuli 1. Zajedno s timskim kolegom Sergiom Perezom oba puta osigurao je Red Bullu i timski naslov.

Perez je prošle sezone uzeo treće mjesto u pojedinačnom poretku, no ove sezone ima priliku postati viceprvak i tako dodatno potvrditi dominaciju njihove momčadi. Jednu utrku prije kraja, koja se održava idućeg vikenda u Abu Dhabiju, on je u potpunosti izjednačen s Charlesom Leclercom na 290 bodova.

Max je odbio pomoći Perezu

No, imao je priliku pobjeći mladiću iz Monaka za dva boda. Za to mu je trebala pomoć Verstappena, koju na utrci u Brazilu, održanoj proteklog vikenda, nije dobio. 

Naime, Verstappen je pri kraju utrke držao šestu poziciju u poretku, dok je Perez bio jedno mjesto ispod njega. U jednom trenutku došla je naredba vodstva momčadi da Nizozemac propusti kolegu iz Meksika, čime bi ovome osigurao dodatne bodove.

Verstappen, kojem to nije značilo apsolutno ništa, je to odbio napraviti, čime je razljutio momčad, timskog kolegu, navijače, ali i fanove natjecanja u globalu, budući da je Perez u ove dvije sezone jako puno napravio za njega.

"Rekao sam vam da imam svoje razloge"

"Rekao sam vam još prošlog ljeta da to ne tražite od mene. Iznio sam svoje razloge. Ne tražite to od mene, je li vam jasno? Dao sam svoje razloge i držim ih se", rekao je Verstappen preko timske komunikacije, nakon što je zatražen za objašnjenje zašto neće pustiti Meksikanca ispred sebe. 

To se najbolje može vidjeti u priloženom videu.

Perez nakon utrke nije skrivao svoje razočaranje.

"Hvala Vam za ovo momci. One je pokazao svoje pravo lice", izjavio je Perez odmah na kraju utrke.

Objašnjenje zašto to nije napravio dao je svjetski prvak nakon utrke, u razgovoru s medijima.

Najavio je Perezu pomoći u posljednjoj utrci

"Imam svoje razloge zašto ga nisam propustio. Nedavno smo pričali o tome i raščistili cijelu situaciju. Nećemo se vraćati nego idemo prema naprijed. Naravno, bude li prilike i ako Perezu bude trebalo, dat ću sve od sebe da mu u Abu Dhabiju pomognem osigurati to drugo mjesto. Dobro je da smo sve riješili i da među nama nema nepoznanica", izjavio je Verstappen.

Na koji način namjerava pomoći Perezu, nije otkrio, ali očito je jasno dao do znanja da mu svoju poziciju neće prepuštati.

Mnogi fanovi će se s time složiti, budući da smatraju kako bi i među timskim kolegama trebalo biti kompetitivnosti, no s druge strane, Max se oglušio na naredbu iz svog tima, što samo dokazuje kako je vjerojatno on tamo gazda.

Nije to prva Maxova bahata, mnogi bi rekli i djetinjasta reakcija. Neke smo mogli vidjeti i u Neflixovom serijalu "Drive to survive" i to još iz vremena dok je bio tek talentirani mladi vozač.

No, očito da su ovakve karakteristike vrlo česte kod najboljih vozača formule 1. Tko zna, možda je to jedna od karakteristika koja dijeli one najboljae od ostalih, a Max je potvrdio kako trenutno uistinu je broj 1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider