Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dočekalo ga sedam hrvata

Kako je bivša zvijezda Juventusa završila u Sloveniji? Otkrio je za Dnevnik Nove TV i poslao poruku Tudoru

Nekada slavni nogometaš Juventusa i svjetski prvak s Italijom Mauro Camoranesi postao je trener malenog slovenskog prvoligaša Tabora iz Sežane! Uz to, Camoranesija su tamo dočekala čak sedmorica hrvatskih nogometaša.

Sežana. Gradić na jugozapadu Slovenije, na samoj granici s Italijom. Stanovnika: 6,500, a među njima i sedmorica hrvatskih nogometaša, momci koji svoj nogometni kruh zarađuju u lokalnom prvoligašu Taboru.

Ovih dana Tabor je glavna priča u Deželi, a završio je i na naslovnicama svjetskih medija jer na trenersku klupu sjeo je - Mauro Camoranesi.

Kako to da je bivši proslavljeni nogometaš završio u malenoj Sežani?

gol expired Sammir zabio Dinamu i "ukrao" im pobjedu, Hajduk razbio Mađare, Osijek srušio Nijemce divider

"Svidio mi se projekt kluba u protekle tri godine, kao i ciljevi u budućnosti. Za mene je to važna prilika jer dobio sam mogućnost raditi u Europi, i to u prvoj ligi. Sretan sam zbog toga."

"Hrvati su kao Južnoamerikanci"

Argentinac talijanskih korijena čak je osam godina igrao za Juventus, a krunu karijere doživio je u dresu talijanske reprezentacije, s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj.

Kao bivši prvak svijeta, što mislite o aktualnom viceprvaku svijeta, Hrvatskoj? Je li vas iznenadila u Hrvatskoj?

gol expired Slovenija nastavila veliki pobjednički niz: Srušili Island na startu drugog kruga divider

"Da, bilo je to iznenađenje, ali ne zbog igrača. Hrvatska je individualno uvijek imala velike igrače. No kao i Južnoamerikanci, unatoč velikim igračima nisu uspijevali doći do kraja. Hrvatska mi se ovoga puta jako svidjela zbog momčadskog duha i mentaliteta. Istina je da imaju puno šampiona, ali na Svjetskom prvenstvu su igrali svi skupa za isti cilj. Za mene to je bila presudna razlika."

"Tudor će postati odličan trener"

A sedmorica hrvatskih nogometaša tek su dio velikog broja Hrvata u slovenskoj ligi. Za koju imaju samo riječi hvale.

"Sigurno da nije liga na kvaliteti naše, ali je dobra liga. Liga je zdrava, nema nikakvih repova, iz mog nekog iskustva nikad nije bilo, niti financijskih niti bilo kakvih drugih, što je jako bitno igraču za njegovu egzistenciju", otkriva Stjepan Babić.

gol expired Transfer života bivšeg dinamovca: Napoli će ga platiti 14 milijuna eura divider

Igrao je Camoranesi s nekoliko Hrvata, a posebno ga je razveselilo pitanje o Igoru Tudoru. Podrazumijeva se da zna kako je njegov veliki prijatelj nedavno ponovno preuzeo Hajduk.

"Da, da... Sretan sam zbog njega, jer prije svega mislim da jest i da će postati odličan trener. Ima jasne ideje i učinit će da njegove momčad igraju dobro. Mlad je i želi pokazati sve ono što zna. Čuo sam se s njim prije nekoliko dana, u Turskoj je na pripremama. Sretno Igore!''

"Čast nam je što je svjetski prvak došao u Sežanu"

Hrvati u Taboru uzbuđeni su što će raditi s tako slavnim nogometnim imenom.

"Uh, bilo je malo čudno to čuti da će takvo ime doći mi za trenera, ali zadovoljan sam. S prvim njegovim nastupom je pokazao da je pravo nogometno ime i da ćemo moći puno naučiti o njega", rekao je Antonio Azinović.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Čast nam je svima nama što je svjetski prvak iz 2006. došao kod nas u Sežanu", rekao je Mario Zebić.

U Sežani su uvjereni: talent i mentalitet Hrvata + karizma i temperament Italoargentinca = dobitna formula za etabliranje Tabora na nogometnoj mapi Slovenije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider