Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojke kakve nitko nema

Trener koji je velika želja Reala: ''On je najbolji mladi igrač na svijetu, nevjerojatan je''

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino vjeruje kako u svojoj momčadi ima najboljeg mladog igrača na svijetu.

Mauricio Pochettino i Dele Alli (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od kada se pridružio Spursima 2015. Iz MK Donsa, 21-godišnji Dele Alli direktno sudjelovao je u 76 golova u 137 nastupa za Tottenhama u svim natjecanjima.

Alli je dvostruki mladi igrač godine u Premierligi te je pomogao Spursima da dođu do drugog i trećeg mjesta u prvenstvu za vrijeme njegovog boravka u sjevernom Londonu.

Nevjerojatno, ali prije nego što je napunio 21 godinu, ofenzivni vezni Spursa uspio je nadmašiti učinak Franka Lamparda, Stevena Gerrarda, Davida Beckhama i Garetha Balea u tim godinama. Njegov menadžer, Mauricio Pochettino, smatra kako ima najboljeg mladog igrača na svijetu u svojoj momčadi.

''Kada ga usporedite sa svim mladim igračima na svijetu, ne samo u Europi, mislim da je on najbolji. Recite mi jednog 21-godišnjaka boljeg od njega. Recite mi jednog trenutnog igrača. Možda li pronaći slične ili bolje od njega?'', izjavio je Pochettino, jedan od kandidata za nasljednika Zinedinea Zidanea te nadodao:

''Za mene je on najbolji jer je i moj igrač. Možda nisam objektivan, ali za mene je on nevjerojatan i sve to što radi.''

U posljednjih nekoliko mjeseci Alli je bio pod oštrim kritikama zbog simuliranja jedanaesterca kako bi iznudio najstrožu kaznu, a prije toga je bio kritiziran i zbog svojeg lošeg ponašanja na terenu.

''Nitko ne želi biti označen kao varalica. To je moje mišljenje i svatko ima drugačije mišljenje. Ja se puno krećem u i oko 16-erca, ofenzivni sam igrač i iznuđujem mnogo prekršaja. To je ljepota nogometa'', objasnio je mladi veznjak Tottenhama.

''Sve je to u mišljenjima, ali najvažnija za mene su ona moje obitelji i mojih trenera. Uvjeren sam u ono u što vjerujem, u što vjeruje moja obitelj i što menadžer vidi'', zaključio je Alli.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider