Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ne ovisi o meni"

London i Madrid na nogama: Pochettino otvoreno priznao da bi poslušao ponudu Reala!

Mauricio Pochettino dao je nadu Kraljevskom klubu da bi mogao biti nasljednik Zinedinea Zidanea na klupi Reala.

Mauricio Pochettino i Dele Alli (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino prvi je kandidat za klupu Real Madrida, nakon što je s nje sasvim neočekivano otišao trostruki osvajač Lige prvaka – Zinedine Zidane. Iako je nedavno potpisao novi ugovor s Tottenhamom do 2023. godine, Pochettino nije odbacio mogućnost da ovo ljeto zasjedne na klupu madridskog kluba.

U razgovoru za madridski AS Argentinac je otkrio:

"Kada te Real nazove, moraš slušati ponudu. No u ovom slučaju ne ovisi o meni. Potpisao sam dugoročan ugovor s Tottenhamom i jako sam sretan u Londonu. Sretan sam jer mi dopuštaju da radim svoj posao i jer rastemo kao momčad. Trenutno se želim koncentrirati na planiranje za iduću sezonu i na stranu staviti sve ove stvari o kojim se govori. Bit će mnogo glasina, puno će se toga govoriti, ali iz Reala još nisam ništa čuo", rekao je argentinski stručnjak.

Podsjetimo, Zidane je podnio ostavku ni tjedan dana nakon što je Real slavio protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka s 3:1.

"Volim ovaj klub i ovog predsjednika koji mi je prvo dao ga igram, a onda i da treniram klub mojih snova. Ali sve se u životu mijenja i donio sam odluku da odlazim", izjavio je Zidane na press-konferenciji.

Legendarni Zizou otišao je iz Reala nakon što je s njim ispisao povijest. Preuzeo ih je u siječnju 2016. godine i u dvije godine i četiri mjeseca osvojio nevjerojatnih devet trofeja. U prvoj polusezoni pod Zidaneovim vodstvom Kraljevski klub je osvojio Ligu prvaka pobijedivši Atletico Madrid u finalu boljim izvođenjem jedanesteraca.

U sljedećoj sezoni Real je pod Zidaneovim vodstvom napravio nešto što mu nije uspjelo 59 godina, osvojivši i naslov prvaka španjolske i Ligu prvaka, kad su u finalu sa 4:1 nadigrali Juventus.

Ove godine Madriđani nisu briljirali u domaćem prvenstvu, u kojem su zaostali za Barcelonom velikih 17 bodova, ali su ponovno napravili nešto što nitko nije uspio u posljednjih 42 godine, otkako je Bayern triput zaredom osvojio tadašnji Kup europskih prvaka iz kojeg je kasnije nastala današnja Liga prvaka.

Zidane se trijumfom u Kijevu pridružio Bobu Paisleyju i Carlu Ancelottiju, kao jedan od trojice trenera s tri naslova klupskog prvaka Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider