Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostao vjeran spursima

Pochettino produžio s Tottenhamom: ''Jedan od najvažnijih perioda klupske povijesti"

Pod njegovim vodstvom Spursi su se pozicionirali uz sam bok

Galerija Mauricio Pochettino (Foto: AFP) Mauricio Pochettino i Dele Alli (Foto: AFP) Slavlje Tottenhama (Foto: AFP)

Mauricio Pochettino je produžio ugovor s Tottenhamom. Argentinski trener i njegovi pomoćnici potpisali su s londonskim klubom do 2023. godine.

Pochettino je imao ugovor do 2021., ali je produžio na još tri godine. Klub je preuzeo 2014. i odveo ga do tri uzastopna plasmana među tri najbolje momčadi Premierlige.

''Čast mi je što sam potpisao novi ugovor, ulazimo u jedan od najvažnijih perioda klupske povijesti. Imat ću čast povesti klub na novi stadion, koji je na svjetskoj razini'', rekao je Pochettino.

Podsjetimo, Tottenham je ove sezone igrao domaće utakmice na Wembleyju, a sljedeće sezone vraća se na White Hart Lane, koji će od klasičnog engleskog zdanja postati super-moderna nogometna arena.

''To je samo jedan od faktora koji čine ovaj posao jednim od najuzbudljivijih u svijetu nogometa. Već radimo na planovima kojima ćemo osigurati nastavak rasta na temelju odličnog posla koji su svi obavili u zadnje četiri godine.''

Pod Pochettinovim ravnanjem Tottenham se čvrsto pozicionirao uz samu elitu engleskog nogometa, iako troše osjetno manje od konkurencije. Pochettino se okrenuo razvoju mladih, lokalnih talenata, a engleskom je nogometu podario nekoliko novih zvijezda poput Harryja Kanea i Dellea Alija. 

''Razgovarao sam s predsjednikom Danielom Levyjem o aspiracijama ovog kluba. Dijelimo istu filozofiju, želimo ostvariti održivi i dugoročni uspjeh'', rekao je Pochettino.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider