Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači oduševljeni

Mauricio Pochettino je novi trener PSG: Glavni cilj mu je osvajanje Lige prvaka

Francuski velikan PSG potvrdio je Mauricija Pochettina za novog trenera prve momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mauricio Pochettino novi je trener PSG-a. Vijest je na svojim službenim stranicama potvrdio pariški klub, koji se nedavno razišao s Nijemcem Thomasom Tuchelom koji u kolovozu nije uspio osvojiti Ligu prvaka izgubivši u finalu od Bayerna. 

Pochettino će prvi trening s momčadi imati već u nedjelju, a debitirat će na klupi 6. siječnja u prvenstvenoj utakmici protiv Saint-Etiennea. 

Prvi pravi veliki ispit Pochettino će imati u veljači kada njegovu momčad u osmini finala Lige prvaka očekuje velika Barcelona. Upravo je osvajanje Lige prvaka postavljeno kao glavni cilj novog trenera PSG-a. 

Pochettino je bio slobodan još od studenog 2019. kada je dobio otkaz u Tottenhamu.

"Sretan sam i počašćen što sam postao novi trener Paris Saint-Germaina ", rekao je Pochettino koji je s klubom iz francuske prijestolnice potpisao ugovor do 30. lipnja 2022. godine, uz mogućnost dodatne godine.

gol expired Urnebesna šala ruskog velikana: Uključili se u "utrku" za Messija, Argentinčev "odgovor" bio je brutalan divider

"Želio bih zahvaliti upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ova momčad ima fantastičan potencijal i učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo postigli najbolje u svim natjecanjima. Želimo momčadi dati borbeni i napadački identitet koji su navijači oduvijek voljeli."

Pochettino je tijekom igračke karijere od 2001. do 2003. igrao na Parku prinčeva, a bio je i kapetan kluba. Sakupio je 95 nastupa i postigao šest golova.

"Kao što znate, ovaj klub je uvijek zauzimao posebno mjesto u mom srcu. Imam lijepe uspomene, posebno o jedinstvenoj atmosferi Parka prinčeva. Danas se vraćam u klub s puno ambicija i poniznosti i željan sam suradnje s nekima od najtalentiranijih igrača na svijetu," dodao je.

Predsjednik i izvršni direktor Paris Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi je naglasio kako je ponosan što "bivšeg kapetana vraća u klub".

"Ponosan sam što vidim našeg bivšeg kapetana kako se vraća u Paris Saint-Germain, jer je klub uvijek ostao njegov dom. Povratak Mauricija savršeno se uklapa u naše ambicije i to će biti još jedno uzbudljivo poglavlje za klub i siguran sam da će navijači uživati."

PSG se trenutačno nalazi na trećem mjestu Le Championnata sa 35 bodova, bod manje od Lillea i Lyona.

Joan Laporta i Josep Guardiola (Foto: AFP) Spasitelj Barcelone vraća se na prijestolje: Žestoko napao Real i najavio velika pojačanja divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider