Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predložio rješenje

Ogorčeni Bielsa očitao bukvicu UEFA-i, ali i pohlepnim klubovima: Rekao je ono što svi misle

Trener Leedsa osvrnuo se na inicijativu da se igra još veći broj utakmica tijekom sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva tjedna reprezentativne pauze, klubovi se vraćaju svojim prvenstvenim obavezama.

Tako je uoči susreta 4. kola Premierlige protiv Liverpoola, trener Leedsa Mauricio Bielsa održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio utakmicu, ali i održao lekciju svima koji žele još više utakmica u jednoj sezoni.

Odnosi se to na UEFA-u, FIFA-u, ali i klubove koji potiču osnivanje europske Superlige kako bi zaradili još više novca, a da pritom uopće ne mare o zdravlju igrača.

Primjerice, u posljednje vrijeme sve se više priča o inicijativi svjetske nogometne organizacije da se Svjetsko nogometno prvenstvo održava, umjesto četiri, svake dvije godine što bi svakako povećalo broj utakmica u jednoj sezoni.

"Za industriju je bolje kada ima više utakmica. Njih ne brine što su nogometaši zasićeni, ozlijeđeni ili loši jer igraju previše utakmica", rekao je argentinski trener pa predložio rješenje.

gol expired Srpski novinar dobio posao zbog Mandže, odlučio je sve otkriti: "Srna i Vida su izvršili pritisak" divider

"Rješenje je da svi imamo manje plaće, tako da možemo imati manje utakmica".

Također, Bielsa je novinarima otkrio što mu se sviđa u engleskom nogometu.

"Sviđa mi se pravilo "3 PM television blackout"  jer se daje prednost odlasku navijača na tribine, a ne komercijalnom i poslovnom interersu kompanija", rekao je Bielsa.

Inače, radi se o pravilu uvedenom 1960-ih godina koje brani izravan prijenos utakmica na televiziji u subotnje poslijepodne, od 14:45 pa sve do 17:15, kako bi se navijače motiviralo da odlaze na utakmice.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider