Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl na Rujevici

Kek otkrio što ga najviše zabrinjava kod Rijeke, a Cvitanović zašto je sretan

Nogometaši Rijeke upisali su drugi uzastopni poraz u prvenstvu i prvi ikad na Rujevici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je izgubila od Dinama na Rujevici 0:2, a oba pogotka na utakmici zabio je Junior Fernandes. Dinamo se ovom pobjedom napunio samopouzdanjem, dok je Rijeka u teškoj situaciji pred susret play-offa Lige prvaka protiv Olympiacosa.

''Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, u prvom dijelu nismo bili niti odlučni niti agresivni. A kvalitetan suparnik to uvijek iskoristi. U nastavku smo digli ritam, pokušali promjenama doći do gola. Pojačali smo pritisak nakon isključenja Lecjaksa, ali kada toliko ne zabijete, morate čestitati suparniku na pobjedi'', rekao je Matjaž Kek pa nadodao:

''Veliko hvala navijačima na podršci, to je bitno za ekipu. Momčad je htjela, išli smo naprijed, ali kada takve stvari ne zabijete, morate izgubiti. U prvom dijelu su nam stoperi vodili igru pa to nije bilo dobro. Puno smo toga probili po boku, ali me zabrinjava zašto imamo takav respekt, pa čak i strah. Rekao sam igračima neka prihvate energiju s tribina i daju sve od sebe. Realizacija nije dobra, pa tri utakmice nismo zabili gol!''

Dinamo itekako može biti zadovoljan ovim rezultatom. Došao je do najveće pobjede ove sezone i prvi u povijesti srušio Rijeku na Rujevici.

''Prvo bih htio reći da sam sretan čovjek. Sretan jer sam bio dio ovakve utakmice, ovakvog spektakla europske razine, ali najviše sam sretan jer sam vidio jednu stvar, jedinu koju sam tražio od igrača: da budu sretni! Da izađu na travnjak s osmijehom i učine sebe i sve skupa sretnim. Evo, sada sam sretan čovjek'', rekao je Dinamov trener Mario Cvitanović te nastavio:

''Ne bih komentirao je li ovo naša najbolja igra do sada, ja kao trener ne gledam to tako. U svakoj utakmici, ma svakoj situaciji, moramo biti bolji nego u prethodnoj. Na tome moramo inzistirati, ostati ponizni i vjerovati. Želim sreću svim hrvatskim klubovima, Rijeci protiv Olympiacosa, sigurno bi za hrvatski nogomet puno značilo da nas što više bude u Europi'', zaključio je Cvitanović.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider