Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVI JADRANSKI DERBI

Hit napadač HNL proljeća za Dnevnik Nove TV: "Hajduk je uvijek posebna motivacija"

Udarna igla Rijeke motivirana je prekinuo negativan domaći niz njegovog kluba u susretima s Hajdukom.

Matija Frigan (Foto: Nova TV)

Iako je prije svega dva mjeseca napunio tek 20 godina, Matija Frigan je jedan od najtraženijih igrača na domaćem nogometnom tržištu.

A u prošlom kolu protiv Šibenika, koji je samo nekoliko dana ranije šokirao Dinamo u Kupu, pokazao je velik dio svojih kvaliteta. Kao naprimjer, kod jedinog gola na utakmici. Prvo je pritisnuo suparničkog vratara, a onda je, nakon nekoliko dobrih proigravanja suigrača, majstorski reagirao pred golom Šibenika i pokupio nove ovacije Armade.

Prvi do Livaje

Tim pogotkom, Frigan je stigao do okruglog desetog pogotka u prvenstvu i sad je jedino Marko Livaja učinkovitiji od njega.

"Ne gledam to tolko. Mlad sam još igrač. I ovo je dobro što imam, ali, naravno, neću stati. Nastavit ću dalje raditi i svaki trening davati sve od sebe da to malo poduplam."

Zbog odličnih nastupa u Rijeci i u mladoj reprezentaciji, jučer je stigla informacija kako je Dinamo sve dogovorio s Rijekom oko njegovog transfera ovog ljeta.

"Pa, ja sam isto čitao, nisam mogao vjerovati kad je pisalo da je posao riješen. Ne znam ništa, imam agenta i on to sve vodi, ali ja sam koncentriran na Rijeku. Idem davati sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će biti."

Bišćan nije htio komentirati glasine

Oko te vruće teme, priupitali smo i Igora Bišćana, novog trenera Modrih, koji je Frigana uveo u mladu reprezentaciju.

"Pa ne bih, ne bih o igračima drugih klubova. Kad dođe vrijeme za to, onda možemo nešto konkretnije po tom pitanju reći", kratko je rekao Bišćan.

A u kojem smjeru bi želio da mu u idućem razdoblju ide karijera?

"Ne znam. Sigurno da imam još neku odskočnu dasku, da se još više krenem razvijati kao nogometaš i kao čovjek i to mi je jedan od ciljeva."

Znači, tu negdje u HNL-u ili odmah inozemstvo? Misli li da je spreman za inozemstvo?

"Mislim da još nisam spreman za inozemstvo. Mislim da još nisam gotov igrač i da imam još puno mjesta za napredak, tako da moram napredovati još više."

Po prekid negativnog niza protiv Hajduka

Prvi cilj Frigana i Rijeke jest zaustaviti crni niz protiv Hajduka na svojoj Rujevici.

Jer, Splićani imaju čak šest gostujućih pobjeda zaredom u Jadranskom derbiju. Rijeka je posljednji put Hajduk pred svojim navijačima pobijedila prije više od tri godine.

"Da, to sam ja čuo pred koji dan. Normalno da je motivacija, motivacija je uvijek kad igraš protiv Hajduka, tako da, sigurno da će bit puna Rujevica i jedva čekamo tu utakmicu."

Hajduk stiže bez dvojice najvažnijih igrača, kartoniranih Livaje i Krovinovića.

"Pa ne znam, svejedno nam je. Znamo koliki su im motori ekipe, i Livaja i Krovinović, ali ne zamaramo se tolko njima. Danas smo napravili analizu i spremit ćemo se najbolje moguće."

Za očekivati je da će u nedjelju će se igra Rijeke opet vrtjeti oko njezinog mladog napadača. Bude li raspoložen kako je do sada bio, Rujevica bi mogla dočekati toliko željeno slavlje protiv velikog rivala iz Splita.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider