Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast

Ucjenjivao ga snimkom seksa, ali ipak misli da je najbolji: Poruka koja će Benzemi puno značiti

Karim Benzema osuđen je za ucjenjvanje snimkom seksa suigrača iz Francuske, Mathieua Valbuene.

Kylian Mbappe i Karim Benzema (Foto: Afp)

Krajem prošle godine Karim Benzema osuđen je za ucjenjivanje snimkom seksa bivšeg suigrača iz francuske nogometne reprezentacije, Mathieua Valbuene, koji mu ništa ne zamjera. Barem ne na sportskoj razini.

Valbuena, naime, priznaje da Benzema zaslužuje osvojiti Zlatnu loptu:

"Ne bi bilo iskreno reći da Benzema ne zaslužuje Zlatnu loptu. Da, zaslužuje je. Mogu to objektivno reći na sportskoj razini, i to ću vrlo rado reći. Nema tu problema", rekao je nogometaš Olympiacosa za francuski RMC.

Benzema je ove sezone upisao 44 pogotka i 14 asistencija u samo 46 susreta, zbog čega je glavni favorit za osvajanje prestižne nagrade.

Benzema dobio godinu dana uvjetno

Nažalost, mrlja na sjajnu sezonu je presuda suda u Versaillesu, koji je osudio francuskog napadača na jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu i plaćanje novčane kazne u iznosu od 75 tisuća eura.

Mathieu Valbuena Mathieu Valbuena (Foto: Afp)

"Uopće mu to ne zamjeram. Rekao sam mu što sam mu imao reći. Bili su to teški trenuci od kojih sam se trebao oporaviti", kazao je Valbuena na temu suđenja.

Podsjetimo, Benzema je zajedno s još četiri osobe tražio od Valbuene između 50 i 100 tisuća eura kako sporna snimka ne bi bila objavljena. Nakon što je cijeli slučaj 2015. završio u medijima, francuski izbornik Didier Deschamps obojicu je izbacio iz reprezentacije.

Valbuena nakon toga više nije zaigrao za Tricolore, dok je Benzema ponovo zaigrao za aktualne svjetske prvake na Europskom prvenstvu prošlog ljeta. Od tada je neizostavni član Francuske, koja je u drugom kolu Lige nacija odigrala 1:1 protiv Hrvatske na Poljudu, ali Benzema je ostao na klupi.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider