Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
samo od plaća

Evo koliko je Mateo Kovačić dosad ukupno zaradio u karijeri

Kovačiću će klubovi u kojima je igrao do 1. siječnja 2024. godine isplatiti ukupno oko 57 milijuna eura.

Mateo Kovačić (Foto: Profimedia)

Veznjak Građana Mateo Kovačić jedan je od najpreprodavanijih hrvatskih nogometaša, od Dinama do Manchester Cityja prošao je još kroz Inter, Real i Chelsea, a na njegovim transferima preko stotinu milijuna eura promijenilo je vlasnike.

Usput je jako dobro zaradio i Mateo, koji od 2012. godine i transfera u Inter igra na visokoj razini, a visoka razina znači visoka primanja. Pa je tako Kovačić u posljednjih desetljeće i kusur na svoj bankovni račun samo od plaća klubova dobio preko 50 milijuna eura.

Mateo Kovačić VIDEO Pogledajte reakciju Marakane kad je Mateo Kovačić napuštao travnjak divider

Točno 56.593.951 bez Dinama

Štoviše, počevši od Intera 2012. godine do siječnja 2024. klubovi će na njegov račun uplatiti samo za plaće 56,593,951 eura, prema podacima kojima raspolažu specijalizirani portali. To je iznos bez podataka o njegovoj plaći u Dinamu, ali u tih jedva tri godine ugovora s hrvatskim prvakom mogao je zaraditi do pola milijuna eura kroz plaće.

U Interu je bio na godišnjoj plaći oko 2 milijuna eura u prosjeku, a prelaskom u Real Madrid dobio je povišicu na šest milijuna eura po sezoni. Chelsea je samo preuzeo isti taj iznos, a rekordnu plaću u karijeri isplatit će mu City po završetku tekuće sezone. Njegova će ukupna zarada do kraja ove sezone narasti za još devet milijuna eura.

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol VIDEO Gvardiol i Kovačić sa suigračima posjetili dječju bolnicu divider

Građani će mu ukupno isplatiti 36 milijuna eura

Na tjednoj razini Građani mu isplaćuju 175 tisuća eura, a godišnje se to popne na nešto malo više od devet milijuna eura. Ovo su iznosi bez dogovorenih bonusa, za odigrane utakmice, golove, asistencije, uvrštenje u momčad sezone, trofeje i ostalo, a u Kovinoj karijeri ih je bilo dosta. Također, riječ je o bruto iznosima.

Važeći ugovor s Manchesterom potpisao je 1. srpnja ove godine, a odradi li sve četiri dogovorene sezone, bogati šeik će mu isplatiti ukupno 36.300.000 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider