Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napokon

Mateo Kovačić zabio gol nakon skoro tri godine! Sjajno pogodio za izjednačenje i hladan tuš

Hrvatski veznjak dugo je čekao ovaj trenutak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrala se 41. utakmice Valencia – Chelsea kada je Mateo Kovačić prihvatio loptu na nekih 18 metara od gola, odmah opalio i milimetarski precizno pogodio sam kut gola Jaspera Cillessena.

Prvi je to Kovačićev pogodak u bilo kojem natjecanju nakon skoro tri godine! Zadnji put zabio je još 29. siječnja 2017. za Real Madrid protiv Real Sociedada (3:0). U međuvremenu je odigrao čak 145 utakmica za klubove i reprezentaciju.

gol expired Barcelona na krilima Messija, Suareza i Griezmanna slomila Borussiju Dortmund divider

Post je prekinuo na sjajan način, nadamo se da neće stati na tome. Kovačić je ostvario osjetan napredak pod Frankom Lampardom, koji hrvatskog veznjaka ohrabruje na okomitije ofenzivne akcije.

Bio je to gol za 1:1, a u 50. minuti Christian Pulišić zabio je za preokret. Valencia je vodila od 40. minute golom Solera, tako da je Kovačić nakon samo jedne minute utišao Mestallu. Ipak, Valencia je na kraju došla do boda golom Daniela Wassa u 82. minuti.

Španjolci i Englezi su imali priliku pobjedom osigurati prolaz, no utakmica je završila bez pobjednika, pa će odluka o putniku u osminu finala pasti u zadnjem kolu. Ovaj rezultat najviše odgovara Ajaxu koji bi večerašnjom pobjedom kod Lillea osigurao prolaz.

gol expired Scena za pamćenje u Madridu: Ovo se rijetko događa, znak da je veliki transfer na vidiku divider

U skupini G Zenit je pobijedio Lyon s 2:0 i vratio se u igru za prolaz. Ruski sastav je dostigao Lyon i sada oba sastava imaju po sedam bodova, a Zenit je bolji u međusobnom skoru. Ispred njih je RB Leipzig s devet bodova i utakmicom manje.

Domaćin je poveo u 42. minuti golom Artema Dzjube nakon ubačaja iz kornera, a za 2:0 je zabio Magomed Odzoev u 84. minuti, kojem je pomogao gostujući branič Marcelo kojeg je lopta pogodila i promijenila smjer.

U drugom susretu večeras se sastaju RB Leipzig i Benfica.

Na ljestvici vodi njemački sastav s devet bodova, Lyon i Zenit imaju po sedam bodova, a Benfica je posljednja s tri boda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider