Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On zna

Mateo Kovačić otkrio: "Savjet prije finala potražit ću kod jednog od najboljih stopera naše generacije"

Mateo Kovačić i društvo zagrijavaju se za start finala Klupskog SP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić u subotu će pokušati osigurati Chelseaju prvi naslov svjetskog klupskog prvaka, ali za to će morati pobijediti brazilski Palmeiras u finalu.

Klub Romana Abramoviča osvojio je gotovo sve što je mogao otkad je bogati ruski gazda ušao u premierligaša, a sad želi posljednji veliki trofej koji mu nedostaje.

gol expired Mateo Kovačić bi mogao postati tek drugi Hrvat poslije Luke Modrića kojemu je ovo uspjelo divider

Mateo Kovačić će vrlo vjerojatno biti na terenu od prve minute, a u pripremi utakmice potražit će savjet od brazilskog kontigenta koji igra s njim za Plave.

"Potražit ćemo savjete od Jorginha, Thiaga Silve i Kenedyja jer ih oni poznaju bolje nego mi, ali svjesni smo kako nas očekuje teška utakmica u finalu. Ovakve utakmice uvijek su teške“, započeo je Kovačić pa nahvalio veterana iz Chelseajeve obrane 37-godišnjeg Thiaga Silvu.

gol expired Kovačić oduševio Engleza kojem su Vatreni gotovo uništili karijeru: "On je vođa Chelseaja" divider

“On je jedan od najboljih braniča naše generacije, osvojio je sve i donio toliko iskustva u Chelsea. Drago nam je što ga imamo u momčadi.“

Drago će biti i Tuchelu koji ga je odlučio zadržati poslije inicijalnih dvojbi oko njegovih mogućnosti zbog poznijih nogometnih godina. Plavi su se pod njemačkim trenerom i s brazilskim braničem u srcu obrane pretvorili u momčad koju karakterizira granitna obrana jer su u 43 utakmice s njim na klupi čak 22 puta zadržali čistu mrežu.

Nadaju se kako će to učiniti i ove subote te dodati posljednji trofej koji nedostaje u Chelseajevu vitrinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider