Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prikladno

Mateo Kovačić bi mogao postati tek drugi Hrvat poslije Luke Modrića kojemu je ovo uspjelo

Kažu kako bi jednog dana trebao preuzeti Modrićevu ulogu u reprezentaciji, a sad bi mogao preuzeti kipić koji je i Luka nekoć imao u rukama – onaj za najboljeg igrača Klupskog SP-a

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski premierligaš Chelsea u subotu će pokušati osvojiti naslov klupskog svjetskog prvaka protiv Palmeirasa, a na terenu bi trebao biti Mateo Kovačić koji je bio sjajan u polufinalu protiv Al-Hilala.

Dečko praktički nije dodao krivu loptu, čak 90 posto njegovih dodavanja pronašla su svoje odredište, a dva od njih 61 bila su ključna dodavanja. Engleski mediji su ga nahvalili poslije susreta za još jednu sjajnu izvedbu pa će oči u velikom finalu biti okrenute u njegovom smjeru.

gol expired Kovačić oduševio Engleza kojem su Vatreni gotovo uništili karijeru: "On je vođa Chelseaja" divider

Kažu kako bi jednog dana trebao preuzeti Modrićevu ulogu u reprezentaciji, a sad bi mogao preuzeti kipić koji je i Luka nekoć imao u rukama – onaj za najboljeg igrača Klupskog SP-a, koji je kapetan hrvatske reprezentacije osvojio 2017. godine s Realom.

Chelsea na ovom turniru juri po „osvetu“ jer ga na svom jedinom nastupu dosad 2012. godine nije uspio osvojiti. Presudio im je brazilski Corinthians, a Kova i društvo imat će pravo za iskupljenje protiv njihovih sunarodnjaka – Palmeirasa.

Inače, za ovaj susret dobili su pojačanje jer im se prikljjučio menadžer Thomas Tuchel nakon što je imao negativan nalaz na COVID-19, objavili su "Bluesi".

gol expired Mateo Kovačić ostao bez šefa za FA kup, ali trebao bi se vratiti za start Klupskog SP-a divider

Tuchel, koji je prošlog tjedna bio pozitivan na koronavirus, nije mogao voditi svoju momčad u pobjedi 2-1 protiv Plymouthom Argyleom u FA kupu kao i pobjedi od 1-0 u polufinalu klupskog SP-a protiv Al Hilala.

"Naš glavni trener mogao je odletjeti u Ujedinjene Arapske Emirate, nakon što je dobio dozvolu za putovanje nakon što je slijedio protokol i dobio negativan rezultat testa", objavilo je londonski klub.

"On se sada pridružio svojim igračima i osoblju, stigao je u klupsku bazu u Abu Dhabiju, ubrzo nakon posljednjeg treninga momčadi prije subotnjeg finala Svjetskog klupskog prvenstva."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider