Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nogometaš velikog srca

Mateo Kovačić podržao projekt ''Snaga djece u pokretu''

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač londonskog Chelseaja Mateo Kovačić nogometaš je velikog srca.

Mateo Kovačić

Uz svakodnevne obveze koje sa sobom nosi život profesionalnog nogometaša, Mateo je osnovao i Zakladu koja aktivno pomaže djecu s poteškoćama u razvoju, a podržava i različite humanitarne akcije i projekte. Jedan od njih je Snaga djece u pokretu, koji će se održati od 17. do 20. travnja u Rovinju, Poreču i Puli te okupiti više od 3000 malih sportaša iz devet zemalja.

''Snaga djece u pokretu je vrlo hvalevrijedan projekt za djecu i mlade iz 10 europskih država koji promovira zdrav život kroz sport mlađim generacijama i kao takav je nešto što naša Zaklada želi podržati. Nažalost, iako mi je to bila velika želja, ove godine nisam u mogućnosti osobno doći u Rovinj iako bih to iznimno htio ali mi obaveze koje imam u svom klubu nažalost ne dopuštaju dolazak. Zato svim sudionicima i organizatorima ovim putem šaljem pozdrave i želim puno zabave i sreće!'',poručio je Mateo.

U sklopu Snage djece u pokretu održat će se dva turnira namijenjena najmlađima. Na Croatia Trophyju natjecat će se mladi rukometaši, nogometaši i tenisači dok će na turniru Special Power League u istim sportovima zaigrati djeca s poteškoćama u razvoju.

Uz popularizaciju dječje aktivnosti, cilj projekta je i poticanje međusobnog razumijevanja i prihvaćanja, bez obzira na različitosti. Omogućavanje djeci s posebnim potrebama bavljenje sportom jedan je od temelja njihovog uključivanja u društvo i sretnog odrastanja.

Mateo Kovačić Mateo Kovačić s djecom

''Zakladu Mateo Kovačić osnovali smo supruga Izabel i ja 2017. godine. Zakladina glavna nakana je pomagati djeci s posebnim potrebama kao i ostalim dobrotvornim udrugama i organizacijama koje imaju istu misao vodilju. Djeca s posebnim potrebama nemaju adekvatan tretman u Hrvatskoj, a imamo jako puno malih anđela kojima je potrebna ljubav i specifična briga. Željeli smo sudjelovati u povećanju svijesti javnosti prema njima i pomoći onima kojima je pomoć stvarno potrebna!'', izjavio je Mateo.

Prvog dana projekta održat će se i simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju u rovinjskom Domu kulture. Istog dana održat će se i trening Aktivne Hrvatske na Trgu maršala Tita s početkom u 17 sati, a u sklopu simpozija i radionica Mentalnog treninga namijenjena svim građanima.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, Hrvatskim rukometnim savezom, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Istarske županije, te gradovima Rovinjom, Pulom i Porečom. Svoju potporu projektu dali su JANAF, HEP, MAISTRA, agencija ATI kao tehnički organizator te brojni drugi partneri projekta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider