Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čarli ga savjetovao

Mateo Kovačić o velikim utakmicama u karijeri: "Igrao sam hrvatski, španjolski i talijanski derbi, jedva čekam manchesterski"

Mateo Kovačić ovog ljeta Chelsea je zamijenio Manchester Cityjem.

Mateo Kovačić (Foto: Afp)

Prvak Lige prvaka Manchester City kao svoju prvu akviziciju ovoga ljeta u svoje redove doveo je hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Prvi izbor Pepa Guardiole

U transferu vrijednom nešto manje od 30 milijuna eura Kovačić je London zamijenio Manchesterom i tako, u svojoj već od prije bogatoj biografiji, na svoj konto dodao još jednog velikana.

"Otkako sam došao ovamo, svi su me vrlo rado primili. Ne samo od igrača, nego od stožera i svih ljudi koji rade u klubu. Osjećam se vrlo ugodno i osjećaj je odličan. Zadovoljstvo je biti dio ovog velikog kluba i nadam se da ću pomoći da uživamo u uspješnoj godini ove godine.", izjavio je Mateo za službene stranice kluba.

Kao i u svakom klubu, tako i u Cityju, novopridošli igrači moraju se predstaviti momčadi pjevanjem pjesme. Za svoj nastup Mateo je izabrao “Good Morning Beautiful“ od Sevea Holyja, pjesmu koja za njega ima posebno značenje.

"Morao sam to učiniti. Nije mi bio lak trenutak, ne sviđa mi se to, ali morao sam to učiniti i dečki su bili jako dobri prema meni, tako da je to bio dobar trenutak. Pjevao sam “Good Morning Beautiful“. Bila je to jedna od mojih omiljenih pjesama kad sam bio mlađi i upoznao sam svoju tadašnju djevojku, a sada ženu uz tu pjesmu. Tako da je to posebna pjesma za mene.", rekao je Kovačić.

Manchester City kruna Kovačićeve karijere

29-godišnji hrvatski reprezentativac svoju novu igračku stranicu u karijeri započinje u Cityju s 500 nastupa iza sebe. On, kao četverostruki osvajač Lige prvaka, dolazi u trenutnog nositelja titule i momčad koju mnogi i iduće sezone vide kao glavnog kandidata za obranu naslova.

"Iskusio sam taj pritisak igrajući protiv Cityja u nekoliko navrata, i uvijek je bilo tako teško zbog nevjerojatnih, kvalitetnih igrača koje su imali. City je tako dobro organiziran, stalno stvaraju pritisak pa je stvarno teško igrati protiv njih. Sada se radujem što sam na toj strani i pokušavam učiniti isto protiv drugih strana kao što su oni učinili protiv momčadi u kojima sam bio posljednjih godina. Jedva čekam odigrati svoju prvu utakmicu na Etihadu, ali sada to moram učiniti korak po korak dok se pripremamo za sjajan početak sezone.", izjavio je Kovačić.

Jedva čeka derbi Građana i Crvenih vragova

U svojoj karijeri Mateo je igrao neke od najvećih derbija na svijetu, a sada će imati priliku iskusiti i onaj manchesterski.

"Jedva čekam igrati i manchesterski derbi i veselim se lijepim trenucima ovdje. Manchesterski derbi posebna je utakmica. Do sada sam igrao derbije u Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj i Chelseaju. Sada sa Cityjem protiv Uniteda, mislim da je to stvarno posebno jer su to dva velika kluba. Stvarno se veselim igrati tu utakmicu.", izjavio je Kovačić.

Savjetovao ga je i Vedran Ćorluka

Kovačić nije prvi Hrvat u dresu Građana. Naime, Vedran Ćorluka je 2008. godine iz Dinama prešao u Manchester City za tada vrlo bogatih 13 milijuna eura. Iako je to onda bio neki drugačiji City, Mateo je istaknuo da se posavjetovao sa bivšim suigračem oko grada i kluba u koji dolazi.

"Naravno da sam se čuo s Vedranom. On je moj jako dobar prijatelj, dijelili smo svlačionicu nekoliko godina, sada je pomoćnik izbornika reprezentacije. Imao je samo riječi hvale za City i znao je da ću uživati. I on je uživao, ne dugo, ali bilo mu je veliko zadovoljstvo biti dio Manchester Cityja.", zaključio je Kovačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider