Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga prvaka

Kovačić: "Želim igrati finale s Chelseajem"

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić najavio teško gostovanje s Chelseajem u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić rekao je kako se ove sezone nada igranju u finalu Lige prvaka, natjecanju čiji je pehar podizao tri puta s Real Madridom a da nije odigao niti minute u finalima.

"Bilo bi lijepo sada u Chelseaju igrati finale Lige prvaka, bilo bi to doista sjajno, no sada smo tek u četvrtfinalu pa trebamo ićí korak po korak. Danas nas čeka veliki protivnik Porto”, izjavio je 26-godišnji Kovačić na konferenciji za medije u Portu.

Tri puta osvojio Ligu prvaka, ali još nije nastupio u finalu

Hrvatski veznjak, koji je s londonskim “plavcima” osvojio Europsku ligu 2019. godine, vjeruje kako ove sezone može daleko stići u Ligi prvaka nakon trijumfa nad Atletico Madridom u osmini finala.

“Uvjeren sam da ova ekipa može stići daleko. Samopouzdanje nam je svaki put sve snažnije. Večeras je pred nama velika utakmica koju svi želimo igrati", napomenuo je Kovačić iza kojega je ove sezone 37 utakmica u plavom dresu Chelsea prilikom kojih je dva puta asistirao za pogodak.

Kovačić je tijekom svog boravka u Real Madridu osvojio Ligu prvaka tri puta (2016, 2017, 2018). No trener Zinedine Zidane mu nije dao priliku u tim susretima ostavivši ga na tribini protiv Atletica, te na klupi protiv Juventusa i Liverpoola. Zbog toga je Kovačić otišao iz Madrida u London.

Čeka ga dvoboj protiv bivšeg suigrača

U srijedu će zaigrati protiv svog nekadašnjeg suigrača iz Reala, 38-godišnjeg Portugalca Pepea, koji je u osmini finala pomogao Portu prilikom eliminiranja Juventusa.

"Znamo koliko Pepe može pružiti svojoj ekipi. Borac je i iskusan igrač, pa unosi energiju u ekipu. No nisam zabrinut njime jer su naši napadači naviknuti igrati protiv čvrstih braniča", izjavio je Kovačić.

gol expired Modrić za povijest: Asistencijom Viniciusu se svrstao uz bok velikanu svjetskog nogometa divider

"Kada je riječ o Pepeu želim istaknuti da je on sjajan tip, odlična osoba i nevjerojatno dobar kolega u ekipi. Izuzetno cijenim njegov odnos prema meni kada smo dijelili svlačionicu Real Madrida. Volim ga kao osobu, a kao igrač je fantastičan", rekao je hrvatski reprezentativac.

Izbacili su Juventus, mogu li prirediti još jedno iznenađenje

Chelsea u engleskom prvenstvu zauzima peto mjesto, a Porto drugo u portugalskom pa Kovačić očekuje neizvjestan dvoboj na stadionu "Zmaja" u Portu.

"Bio je ovo težak ždrijeb jer je Porto dobra ekipa što smo već vidjeli kada je izbacio Juventus, velikog protivnika. Iskazali su tada zajedništvo i veliki timski duh pa će ovo biti teška utakmica. U Ligi prvaka je uostalom svaka utakmica teška no spremni smo za nju", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider