Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stvara momčad budućnosti

Čudotvorac Monchi u lovu na Kovačića: Roma je iduća destinacija?

Mateo Kovačić bit će glavna meta rimskog kluba nadolazećeg ljeta.

Lionel Messi i Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Otkako je prošlog ljeta stigao u Romu, sportski direktor Monchi radi na pojačanjima kako bi Vučica iduće sezone konkurirala za naslov prvaka. Corriere dello Sport prenosi vijest da je jedan od Monchijevih želja za pojačanje Rome hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Hrvatski reprezentativac već tjednima puni novinske naslovnice kao jedan od traženijih igrača na nogometnom tržištu. Posljednja informacija stigla je iz Rusije, gdje je Zenit spreman Realu prodati Leandra Paredesa, a zauzvrat dobiti Kovačića i nešto novca.

Zinedine Zidane jednostavno ne vjeruje hrvatskom reprezentativcu i umjesto njega vezni red Reala popunjava Casemirom, Tonijem Kroosom i Lukom Modrićem. Mateo tu i tamo dobije priliku zaigrati u velikom susretu, kao protiv Barcelone u El Clasicu krajem prošle godine, ali prerijetko.

Roma vidi Kovačića kao idealnog kandidata za vezni red umjesto Danielea De Rossija, čija se karijera bliži kraju. Mateo je već prije igrao u Italiji, za milanski Inter, te je upoznat sa stilom i jezikom.

Kovačić bi idućeg ljeta mogao imati nekoliko ponuda na svom stolu od vrhunskih klubova Europe, ali on je trenutno i dalje član jednog od najvećih u povijesti! Mijenjati to za Zenit ili Romu, ne čini se kao idealno riješenje...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider