Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvatski velemajstori

Kovačić oduševljen nakon izbacivanja Modrića: Blizu je rušenja njegova rekorda i ispisivanja povijesti

Mateo Kovačić ima trofejnu riznicu kakve se ne bi postidjele ni najveće nogometne legende.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić zbog ozljede je s tribina promatrao kako njegov Chelsea ruši Real Madrid Luke Modrića za plasman u finale Lige prvaka.

Šteta, Kova igra u sjajnoj formi, pogotovo otkad je stigao sjajni strateg Thomas Tuchel. Kovin i Lukin susret bio bi pravi sukob titana, duel hrvatskih velemajstora, dirigenta Vatrenih i njegova nasljednika...

Euforija u svlačionici Chelseaja

Nažalost, to se ipak nije dogodilo, a Chelsea je i bez Kove dominirao na Stamford Bridgeu i s 2:0 prošao u finale. Moglo je biti i više da su Bluesi imali bolju realizaciju, ali imao je i Real svojih šansi koje je otklonio sjajni Edouard Mendy.

gol expired Internet uništava Hazarda: Ova montaža je hit na društvenim mrežama divider

Nakon utakmice Kovačić je objavio prigodnu fotografiju na društvenim mrežama - euforičnu momčad Chelseaja kako slavi veliki uspjeh u svlačionici. Dobio je više od 200.000 lajkova, a među prvim čestitarima bio je legendarni John Terry.

"Istanbul je sljedeći!" napisao je Kovačić, aludirajući na finale protiv Manchester Cityja koje čeka Chelsea u turskoj prijestolnici.

Kovačićeva tvornica trofeja

Postojala je mogućnost da se Kovačić vrati još utakmicu ranije protiv Fulhama, ali Tuchel je ipak priopćio loše vijesti te rekao da neće biti spreman za uzvrat s Realom. No do finala 29. svibnja trebao bi se oporaviti i zauzeti svoje mjesto u veznom redu, najvjerojatnije uz N'Gola Kantea, koji je službeno bio igrač utakmice protiv Reala.

gol expired Hazard razljutio Madrid reakcijom nakon poraza: Ovaj sramotni potez teško će mu oprostiti divider

Ako u tom finalu Chelsea nadmaši Manchester City, Kovačić će se izjednačiti s Modrićem s četiri osvojene Lige prvaka, što je hrvatski rekord. Modrić je svoje četiri osvojio u Realu, u kojem je svoje tri uzeo i Kovačić, koji sada ima priliku osvojiti europski naslov i s Chelseajem.

Kovačić pritom u vitrinama ima i naslov pobjednika Europske lige (s Chelseajem), pa bi osvajanjem Lige prvaka mogao postati i najtrofejniji hrvatski nogometaš u dva najveća europska natjecanja. A upravo danas, dan nakon utakmice, napunio je tek 27 godina...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider