Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Digla se velika prašina

Senzacija iz Argentine nema sreće: Veliki talent ipak ne može (zasad) igrati za Hrvatsku

Mateo Bajamich, mladi argentinski nogometaš hrvatskih korijena, ipak neće moći zaigrati za U-21 hrvatsku reprezentaciju...

Izbornik hrvatske mlade reprezentacije Igor Bišćan otkrio je u velikom intervjuu za GOL.hr prošlog tjedna da pozorno prati mladog Argentinca hrvatskih korijena Matea Bajamicha, koji nastupa za drugoligaški argentinski klub Instituto iz Cordobe.

Ta se vijest proširila poput požara hrvatskim medijskim eterom, prenijeli su je i pojedini argentinski mediji, a 20-godišnji Bajamich dao je nekoliko intervjua za hrvatske medije, u kojima je istakao da gori od želje zaigrati za Hrvatsku, naravno ako ga izbornik pozove.

gol expired Nakon otkrića Bišćana za GOL.hr mladi Argentinac dobio hrvatsku putovnicu: ''Želim igrati za Hrvatsku!'' divider

Nažalost, čini se da od toga neće biti ništa, barem zasad. Naime, u međuvremenu se saznalo da je Bajamichev pradjed stigao u Argentinu prije stotinjak godina, a ne djed kako su u HNS-u isprva dobili informaciju. Kako saznajemo, tako su im priopćili iz Argentine. Očito je došlo do nesporazuma.

gol expired Izbornik Bišćan otvoreno za GOL.hr o Bajamichu: Otkrio tko su novi igrači koje će zvati i što će biti s Brekalom divider

Prema FIFA-inu pravilniku pravo nastupa za određenu reprezentaciju imaju samo oni igrači kojima su najdalje djedovi ili bake rođeni na teritoriju države za koju želi igrati, u ovom slučaju Hrvatske.

Prema tome, Bajamich ne ispunjava FIFA-ine uvjete. No to ne znači da Bajamich nikako ne može igrati za Hrvatsku. To može ostvariti ako odluči prijeći u jedan od hrvatskih klubova i provede u njemu dovoljno vremena da mu FIFA dopusti nastup za hrvatsku reprezentaciju.

gol expired Argentinski talent Mateo Bajamich blizu hrvatskog dresa: Klub koji je stvorio Kempesa i Dybalu traži milijune, a on našu putovnicu divider

Budući da se spekulira kako je Instituto nedavno dobio ponudu neimenovanog hrvatskog kluba, to uopće nije nemoguća solucija. Navodno se radilo o ponudi od milijun eura, koju je Instituto odbio. Nije preteško zaključiti koji bi to klub mogao biti ako razmislimo tko je od hrvatskih klubova u stanju ponuditi toliki iznos.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider