Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima novi posao

Bivši hrvatski reprezentativac zaključio karijeru u 34. godini i odmah uplovio u trenerske vode

Mate Maleš preselio se s travnjaka na klupu, odlučio je zaključiti svoju igračku karijeru i postati asistent treneru juniora Lokomotive Nikici Jelaviću.

Mate Maleš (na fotografiji sasvim desno) (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji igrač šampionske momčadi Rijeke Mate Maleš odlučio je objesiti kopačke o klin. No zbogom igranju ne znači zbogom nogometu jer će ostati u svojem zadnjem klubu Lokomotivi kao pomoćnik Nikici Jelaviću na klupi juniorske momčadi.

O njegovoj odluci i novom angažmanu izvijestila je Lokomotiva, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Mate Maleš završio je svoju profesionalnu karijeru. 34-godišnji Mate odlučio je kako je vrijeme da objesi kopačke o klin te odmah uplovljava u trenerske vode. Mate ostaje u Lokomotivi, gdje će biti pomoćni trener juniorske U19 ekipe u stožeru Nikice Jelavića.

gol expired Šibenik do boda u Zagrebu stigao u sudačkoj nadoknadi, pomogao mu je i igrač više divider

Malešova karijera započela je 2007. godine u Šibeniku, gdje je preko Hajduka i Dinama došao u Lokomotivu. Ukupno je za Lokomotivu upisao 83 nastupa. U HNL-u je još igrao za Zagreb i Rijeku, gdje je zlatnim slovima upisan kao kapetan šampionske momčadi s Kvarnera. Nakon nekoliko godina u inozemstvu - Kini, Rumunjskoj, Norveškoj i Italiji, vratio se drugi put na Kajzericu, gdje i zaključuje nogometnu karijeru.

Veliki nogometaš i još veći čovjek, ne pišemo iz kurtoazije ako kažemo da je Mate sjajan karakter koji je oplemenjivao svaku svlačionicu te ne sumnjamo kako će u budućnosti uspješno usađivati ljudske i nogometne vrline i kao nogometni trener", objavili su iz Lokse.

Inače, Maleš je u karijeri, između ostalog, igrao i za Rijeku, s kojom je bio prvak Hrvatske, a za reprezentaciju je nastupio jedanput, u prijateljskom remiju protiv Švicarske 2014. godine. 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider