Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nisu sve ikone elita

Nogometne zvijezde šokirane smrću 38-godišnjeg nogometaša za kojeg mnogi nisu čuli: Tko je on?

Marvin Morgan samo se srušio na poslovnom putu, a od njega se opraštaju brojne zvijezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Romelu Lukaku, Pierre-Emerick Aubameyang, Harry Maguire, Declan Rice, Hudson-Odoi i ostale zvijezde Premier lige u velikoj se tuzi opraštaju od bivšeg kolege nogometaša Marvina Morgana, koji je iznenada preminuo u 39. godini života.

No tko je donedavni nogometaš, a u posljednje vrijeme uspješni poslovni čovjek i humantirac za kojeg mnogi nisu čuli?

Legenda nižih liga

Marvin Morgan bio je legenda engleskog niželigaškog nogometa, napadač rođen u Manchesteru koji je postigao više od sto ligaških pogodaka igrajući za brojne klubove engleskih nižih liga.

No osim nogometa, kultni status donio mu je brend odjeće Fresh Edo Kid, koji je postao omiljen među brojnim nogometašima, ali i drugim zvijezdama u Velikoj Britaniji, poput Anthonyja Joshue. Morgan je potom osnovao nogometni klub Fresh Ego FC, koji je promovirao podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja i rasizma.

Morgan je bio poznat kao veliki humanitarac i čovjek velikog srca. Zbog toga su ga svi obožavali.

''Ovo je sr***. Počivao u miru brate, nedostajat ćeš'', objavio je belgijski reprezentativac i zvijezda Chelseaja Romelu Lukaku.

''Potpuno sam šokiran. Bio je jedan od najvoljenijih i najsrdačnijih ljudi koje ste mogli pronaći'', napisao je engleski reprezentativac i nogometaš West Hama, Declan Rice.

''Nemam riječi, kad se samo sjetim da smo se šalili prošlog tjedna, počivao u miru, brate'', napisao je Ashley Young, danas nogometaš Aston Ville.

Imao je dijagnozu zbog koje je prekinuo karijeru

Marvinova supruga Jerri za engleske je medije izjavila kako je Morgan bio na poslovnom putu izvan zemlje u tvornici koja proizvodi njegovu liniju odjeće te se samo srušio i na mjestu preminuo.

Prije tri godine Marvinu je dijagnosticiran kavernom, abnormalna nakupina malih krvnih žila veličine od nekoliko milimetara do promjera nekoliko centimetara koje mogu uzrokovati napadaje i moždane udare.

Nakon što se srušio 2018. na treningu, prekinuo je karijeru te je morao biti pod posebnom pažnjom liječnika. Nažalost, nije preživio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider