Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oglasio se savez

Marokanci objavili da Vaha više nije izbornik, zamijenit će ga bivši trener Chelseaja?

Maroko igra u skupini F na Svjetskom prvenstvu u Kataru s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Maroko odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru, čini se da su Vahidu Halilhodžiću odbrojani dani na izborničkoj funkciji.

Jučer su brojni mediji u Maroku objavili da je BiH strateg dobio otkaz, ali ubrzo se oglasio Savez i demantirao sve glasine dodavši da još uvijek nije došlo do promjene na klupi.

"Nije se održao sastanak između predsjednika Saveza i izbornika koji se nalazi na odmoru izvan države. Kao što je ranije najavljeno, izbornik će stići u Maroko ovog tjedna", poručili su iz Saveza.

Villas-Boas mijenja Vahu na klupi Maroka?

No prema marokanskim medijima Halilhodžićeva smjena je samo pitanje dana. Mnogi mu zamjeraju odluku da iz reprezentacije izbaci poznate zvijezde poput Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija, zbog čega traže njegovu smjenu.

U jednom od posljednjih istupa predsjednik Saveza je kazao da Vaha ima njihovu podršku, ali da nitko nije nedodirljiv. 

Dođe li do promjene na klupi, a po svemu sudeći hoće, marokanski mediji tvrde da bi Vahu mogao naslijediti portugalski stručnjak Andre Villas-Boas. U trenerskoj karijeri je vodio Porto, Chelsea, Tottenham, Zenit, Shanghai SIPG, a posljednji angažman je imao na klupi Marseillea, piše Lion de l'Atlas.

Maroko u skupini s Hrvatskom i Belgijom

Inače marokanska nogometna reprezentacija igra u skupini F Svjetskog prvenstva s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom, a upravo protiv hrvatske nogomene reprezentacija otvara prvenstvo u Kataru, i to 23. studenog.

Ako popularni Vaha zaista dobije otkaz na klupi Maroka, postao bi prvi izbornik u povijesti koji je tri reprezentacije, Japan, Maroko i Obalu Bjelokosti, odveo na Mundijal, a da ih ondje nije vodio. U Japanu je također dobio otkaz jer je imao problema s igračima, ali i pretjeranom disciplinom...

Vahid Halilhodžić o hrvatskom uspjehu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider