Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojke se stalno mijenjaju

Reporter Dnevnika Nove TV javio se s dosta novih informacija iz Atene: "Nije ugodno biti Hrvat u Grčkoj ovih dana"

Napeto je stanje u Ateni nakon što je u sukobu s Bad Blue Boysima ubijen jedan navijač AEK-a.

Na početku Dnevnika Nove TV uživo iz Atene javio se reporter Marko Šepat i prenio dojmove iz grčke prijestolnice nakon strave i užasa koji se dogodio ovog ponedjeljka.

Najnovija informacija je da je privedeno 106 huligana, te se brojke mijenjaju iz sata u sat. Također, treba naglasiti da su navijači u 11 sati po grčkom vremenu stigli u prostorije.

Javni istražitelj traži DNK testiranje za sve uhićene

Jako je važna novost da javni istražitelj traži DNK testiranje baš svih 106 privedenih od kojih je 95 hrvatskih državljana. Iako se tako komuniciralo ranije, čini se da nije obavljeno DNK testiranje kao što se mislilo jučer.

Ovi huligani se terete za 11 kaznenih i prekršajnih djela, a o svemu odlučuje sudac istrage. Hoće li navijači odmah u pritvor ili će iskoristiti pravo koje im po grčkom zakonu pripada, a to je da angažiraju odvjetnika i dobiju rok od pet dana za pripremu obrane, vidjet ćemo.

Dinamovo priopćenje nije pomoglo

Iznad Atene u ovim trenucima leti helikopter. Grčka inače ima velikih problema s navijačima, već su niz godina kod njih zabranjena gostovanja navijača na svim onim većim utakmicama.

Ovo je 14. ubojstvo navijača u Grčkoj u posljednjih 40 godina, prvo da su u tome sudjelovali inozemni navijači. Od 1983. se dogodilo 13 ubojstava, dosta njih baš s ubodima nožem. Posljednje od njih zbilo se u veljači prošle godine kada je navijač PAOK-a nožem izbo navijača gradskog rivala Arisa. Grci idu toliko daleko da je znalo biti bombaških napada na udruge navijača. Recimo, 2013. su navijači Olympiakosa bombu bacili na prostorije navijača Panathinaikosa.

Nije ugodno biti Hrvat u Grčkoj sada, ne pridonosi tome baš ni ono priopćenje Dinama, a vjerujem da neće biti ugodno još neko vrijeme.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider