Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On je nevjerojatan talent"

Prošao kalvariju, a sad cvate: Najveći pehist među našim nogometašima preporodio se kod hrvatskog stručnjaka

Imao je golemih problema s ozljedama, ali čini se da je to sad stvar prošlosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugu utakmicu zaredom u Serie A hrvatski napadač Marko Pjaca bio je strijelac za Torino. Nakon što je za vikend postigao pobjednički pogodak na gostovanju kod Sassuola, Pjaca je bio strijelac i ovog četvrtka u srazu s Lazijom.

Ponovno je, baš kao i protiv Sassuola, ušao u igru u drugom poluvremenu. Trebale su mu samo dvije minute da zatrese mreže i dovede Torino u vodstvo koje domaći sastav nije uspio sačuvati.

"Ljut sam, Laziju nismo dopustili praktički ništa, dominirali smo u igri, ali smo izgubili dva boda", za Sky Sport Italia je poslije utakmice izjavio Ivan Jurić, 46-godišnji Splićanin koji je od ove sezone trener Torina.

Novi pokušaj u dresu gradskog rivala

Upravo na Jurićevo inzistiranje Pjaca je ljetos došao iz Juventusa na posudbu u Torino. Znao je hrvatski stručnjak kakvi su Pjacini tehničko-taktički kapaciteti, jedino što je u cijeloj priči bilo upitno je Markovo zdravstveno stanje.

"On je nevjerojatan talent, bio sam zaljubljen u njega još dok je igrao u Hrvatskoj", kazao je Jurić.

Pjaca je prije pet godina otišao iz Dinama, Juventus je za njega iskrcao Modrima 23 milijuna eura, što je još uvijek najveći izlazni transfer u povijesti Dinama, ali i cijele Prve HNL.

Horor je počeo ujesen 2016.

Nažalost, umjesto nadogradnje talenta, u dresu Stare dame započela je Pjacina kalvarija s ozljedama. U listopadu 2016. pukla mu je fibula, a umjesto predviđenih šest tjedana, oporavak je potrajao više od tri mjeseca.

U zimu 2017. vratio se nogometu da bi novi šok uslijedio u ožujku te godine, na reprezentativnom okupljanju. U prijateljskoj utakmici između Estonije i Hrvatske na užasno lošem travnjaku u Tallinnu Pjaca je doživio lom prednjih križnih ligamenata. Taj put su mu liječnici prognozirali da ga neće biti oko šest mjeseci, ali opet se sve protegnulo na duži period.

Posudbe za spas karijere

Nogometu se vratio tek u siječnju 2018., kada je započeo proces oživljavanja svoje karijere odlaskom na posudbu u Schalke. Uslijedile su i epizode (dakako, riječ je o posudbama) u Fiorentini, Anderlechtu i Genoi, ali niti u jednom od tih klubova Pjaca nije uspio prikazati onakve igre niti formu koja ga je krasila prije dolaska u Juve, još dok je igrao u Dinamu.

Danas on ima 26 godina i nalazi se na novom početku. Dva gola koja je postigao ulazeći s klupe i s kojima je Torinu donio četiri boda u proteklih nekoliko godina značit će jako puno za njegovo samopouzdanje, a to je ključna stvar za daljnji razvoj Pjace kao nogometaša. Tehničko znanje i fizički kapaciteti kod njega nikad nisu bili sporni, a za poboljšanja na taktičkom planu ima vjerojatno najboljeg mogućeg čovjeka koji stoji za njega. Ivan Jurić je cijenjeni stručnjak, o Pjaci ima izrazito visoko mišljenje, a osim što između njih ne postoji jezična barijera, Jurić je tip koji itekako dobro poznaje mentalitet igrača s ovih prostora.

Naravno, preduvjet za bilo što će biti i određeni faktor sreće, da ga zaobiđu pehovi koji su ga uništili u sezoni 2016./2017.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider