Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Proces oporavka

Može li se Pjaca vratiti igrama prije ozljeda? ''Prvi dan je bio šok, ali mislim da sve ovisi o meni''

Marko Pjaca je prije mjesec dana doživio novu tešku ozljedu. Ponovno su mu stradali križni ligamenti koljena, ovaj put, lijevog. Sada u Zagrebu provodi rehabilitaciju, a s njim proces oporavka odrađuje i drugi Vatreni, Josip Pivarić.

Marko Pjaca (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Evo, nekoliko minuta iza 8 i 30, rekao bi čovjek da radni dan profesionalnog nogometaša kreće barem koji sat iza, nešto malo kasnije?

"Ma ne, svaki dan od početka rehabilitacije krećem u ovo vrijeme otprilike i onda traje nekih osam do devet sati", rekao je Pjaca.

Znači, dok traje obnova nema odmora?

"Tako je, samo rad."

Sve kreće pripremom za rad. No olakšava dobra atmosfera, jer Pjaci društvo pravi još jedan Vatreni s ozlijeđenim koljenom, Josip Pivarić.

Evo, vodite brigu o rehabilitaciji dvojice reprezentativaca, pa kakvi su, je li slušaju?

"Oni su nevjerojatno motivirani. Pristup koji imaju kada igraju utakmicu i želju za pobjedom koju imaju tada, oni isto tako prenose u rehabilitaciju. Svaki dan mora biti što bolji, što jači", kazao je Saša Baščevan.

Vidimo da je ugodna atmosfera, ali kako rade?

"Rade odlično! Mora biti zafrkancije zato što je to ogroman pritisak koji oni podnose na svojim leđima da bi se oporavili. Ogroman je stres koji podnose u tom trenutku, tako da im dozvoljavam da budu malo opušteni, pogotovo u ovim fazama kad još leže na stolu, dok ne moraju ozbiljno raditi", dodao je.

A na ozbiljan rad se nije dugo čekalo.

"Prvo sam za pripremu odradio led i limfnu drenažu i masažu, a sada kreću statičke kontrakcije, dinamičke i onda vježbe s opterećenjem'', objasnio je Pjaca.

gol expired Reprezentacija kao velika obitelj: Pjaci stiže podrška sa svih strana, nazvao ga je i Dalić divider

Marko, nakon desnog koljena, nažalost stradalo je i lijevo. Kako je to bilo? Početni šok koliko vidim, naslijedila je pozitiva?

"Prvi dan je bio šok. Bio sam tužan, ljut i sve te negativne emocije, ali nakon toga se koncentriraš na ono što slijedi. To je operacija, oporavak i sve dalje. Mogu reći da sam sad pozitivan. U Zagrebu sam, među svojima i oni mi daju podršku i to mi je jako bitno", rekao je hrvatski reprezentativac.

Prilikom nove ozljede brojni suigrači Pjaci su odaslali poruke podrške, posebno Mario Mandžukić.

"Mandžo je stvarno super dečko. Imao sam ga priliku možda bolje upoznati od drugih, s obzirom na to da smo igrali godinu i pol u Juventusu. Puno mi je pomogao kad sam došao tamo. Isto tako mi pomaže u ovim težim trenucima. Stalno zove, čujemo se, pričamo, daje mi neke savjete i stvarno je jedna odlična osoba'', izjavio je Pjaca.

Što se tiče reprezentacije, Pjaca je uvjeren da će se Vatreni plasirati na Euro. Baš kao što je Josip Pivarić uvjeren da će Pjaca ostvariti svoj golemi potencijal.

"Ja uopće ne sumnjam nijedne sekunde da će se on vratiti onakav kakav je bio u Dinamu. Ili recimo u famoznoj utakmici sa Celticom, koju smo zajedno igrali i stvarno radi još više sati nego ja, jer se želi što prije i što bolji vratiti i to je jedini pravi put", mišljenja je Pivarić.

A kada će Pivarića put odvesti na zeleni teren?

"Zasad stvarno sve ide fantastično. Ja sam već na terenu polako. Radim puno stvari s loptom, već ima i dosta trke i stvarno moram biti zadovoljan za sada", izjavio je Pivarić.

Što se tiče Juventusovog ofenzivca, njegova klupska karijera sada je podređena oporavku, no navijači Vatrenih se pitaju: može li se Pjaca vratiti igrama zbog kojih su ga mnogi vidjeli kao budućnost reprezentacije?

"Mislim da sve još uvijek ovisi o meni. Nadam se da ću se vratiti još bolji, kao što sam bio prije ove ozljede. Nadam se da ću se vratiti što prije i da ću svima pokazati da su s pravom vjerovali u mene", rekao je bivši igrač Dinama.

Mnogi i danas vjeruju, jer nisu zaboravili kako je to Marko Pjaca igrao prije svih ovih nesretnih problema s ozljedama.

Evo koga Zidane želi zadržati po svaku cijenu, a koga dovesti: Real pikira dva velika talenta, Barca ugrožena Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Malcom slavi pogodak protiv Reala s igračima Barcelone (Foto: AFP) David Neres i igrači Ajaxa slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) +8 Igrači Real Madrida (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider