Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio što misli da je u pozadini

Najcjenjeniji hrvatski menadžer za Dnevnik Nove TV o Superligi: "Ne mogu zamisliti da će se to realizirati"

Čovjek koji od svih Hrvata u menadžerskom svijetu uživa najveći ugled smatra kako je sve ovo zapravo lov na što bolje startne pozicije u nekim budućim pregovorima.

U Dnevniku Nove TV najcjenjeniji hrvatski nogometni menadžer Marko Naletilić ponudio je svoje viđenje novonastale situacije i tajfuna koji je pogodio europski nogomet u obliku osnivanja Superlige.

Što kažete na oštru najavu UEFA-e da će zabraniti igračima nastupe za reprezentaciju ukoliko budu sudjelovali u Superligi?

"Cijela ideja koja je pokrenuta zvuči šokantno, očekujem od UEFA-e da će se jako čvrsto postaviti. Veliki su tu interesi u igri i mislim da će najviše komplikacija imati igrači koji imaju obveze igranje za klubove, a srce ih vuče da igraju za matične reprezentacije."

Može li zaživjeti ideja Superlige?

"Moj osobni dojam je da se tu pokušavaju pronaći što bolje pregovaračke pozicije, ne mogu zamisliti da bi se ova ideja mogla izrealizirati. Sve je moguće, ali po meni je to više zauzimanje pozicija u budućim pregovorima."

gol expired Bayern i Porto objasnili zašto su odbili ući u Superligu: "EU ne dopušta NBA sistem" divider

Na pitanje je li ovo svojevrsni reket klubova prema UEFA-i, Naletilić je odgovorio:

"Ne želim potvrđivati izraze kako je to reket, ali UEFA tu ima pregovaračke pozicije, oni imaju vlast u rukama, a ovo je nešto što se tek formira. Neće biti lako realizirati tu Superligu."

Nimalo Naletilić ne dvoji oko glavnog okidača za pokretanje Superlige.

"Profit definitivno, motiv je čista pohlepa. Ulazimo u drugu kalendarsku godinu pandemije, svi klubovi osjećaju posljedice i njihov motiv je taj da pokušaju ispregovarati što bolju poziciju u nekim budućim pregovorima. Mislim da bi tu bilo najpametnije da se postigne kompromis i da dođe do dogovora."

gol expired Član Izvršnog odbora UEFA-e najavio "bombu": Real, Chelsea i Manchester City lete iz Lige prvaka?! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider