Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri crvena kartona

Livaja heroj AEK-a: Zabio dva gola u neviđenoj drami i odveo ih u finale Kupa!

U nevjerojatnom uzvratu polufinala Kupa hrvatski napadač je bio pravi junak svog AEK-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U superuzbudljivoj uzvratnoj utakmici polufinala Kupa u Grčkoj hrvatski napadač i povremeni reprezentativac Marko Livaja postigao je dva pogotoka i odveo svoj AEK iz Atene u borbu za trofej.

AEK je gostovao kod Arisa u Solunu, rezultat je bio 2:2, a budući da je klub iz Atene u prvom susretu slavio s 2:1, ovim večerašnjim remijem izborio je s ukupnih 4.3 nastup u finalu. I to na kakav način...

Aris je u 57. minuti preko Daniela Mancinija poveo i došao do rezultata koji ih vodi u finale (na temelju pogotka postignutog u gostima u prvoj utakmici).

Tih 1:0 na semaforu je stajalo sve do sudačke nadoknade, a onda je Nicolas Diguiny, koji je u igru ušao u 89. minuti, u trećoj minuti sučeva dodatka pogodio za 2:0.

Livaja prvo donio produžetke, a onda i ugasio svaku nadu Arisu

Činilo se da je priči kraj, ali onda je na scenu stupio Livaja. U posljednjim sekundama postigao je pogodak kojim je utakmicu odveo u produžetke, a onda je domaćim navijačima priuštio i drugi šok: u 102. minuti je bio strijelac za 2:2.

U tim trenucima su Arisu trebala dva gola za prolaz, a do kraja nisu uspjeli postići nijedan.

Dodajmo kako se na isteku produžetaka uslijed velike nervoze dogodilo da su čak trojica igrača AEK-a (Mantalos, Simoes, Oliveira) dobili drugi žuti karton i svi su isključeni.

U finalu će AEK igrati protiv Olympiacosa koji je također s ukupnih 4:3 eliminirao PAOK.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider