Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stric je ostavio traga

Nakon čak desetorice Hrvata, za Milan zaigrao i prvi igrač iz Srbije u 123-godišnjoj povijesti kluba

Milan je doživio neugodan poraz od Intera i ispao je u polufinalu Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradski derbi u polufinalu Kupa, uzvratnu utakmicu, navijači Milana željet će što prije zaboraviti.

Inter je deklasirao Rossonere s 3:0 i plasirao se u finale gdje će igrati protiv boljeg iz okršaja Juventusa i Fiorentine.

No, ako postoji nešto pozitivno što iz sinoćnje utakmice mogu izdvojiti svi oni koji vole Milan onda je to debitantski nastup Marka Lazetića. Talentirani 18-godišnji napadač postao je prvi Srbin koji je u 123 godine dugoj povijesti zaigrao za ovaj slavni klub.

Lazetić je ove zime došao na San Siro iz Crvene zvezde za odštetu od četiri milijuna eura. Ljubiteljima calcia ovo prezime sigurno će nešto značiti, jer Marko stric Nikola šest je godina igrao na Čizmi, nastupajući za različite klubove (Como, Chievo, Lazio, Genoa, Siena, Livorno).

Krunić predstavlja BiH

Prethodno su dres Milana nosili crnogorski as Dejan Savićević, a trenutno za njih igra Rade Krunić koji se opredijelio nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Srbija je tako dobila prvog svog igrača u Milanu, a mi smo ih imali već jako puno. Zvonimir Boban je svakako najveće ime, ali još je dosta onih koji su, na kraći ili duži rok, igrali za Rossonere:

Dražen Brnčić, Dario Šimić, Mario Pašalić, Nikola Kalinić, Alen Halilović, Mario Mandžukić, Dario Smoje, Ivan Strinić, Ante Rebić.

Zanimljivo, dok je Milan kroz protekla tri desetljeća imao snažan hrvatski štih, jedan drugi velikan europskog i svjetskog nogometa – Manchester United – još uvijek čeka da neki Hrvat odjene njihov dres.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider