Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oživio je karijeru

Nakon bolesti i dvije propale epizode, najmlađi debitant u povijesti 1. HNL je eksplodirao: Sada je najveća prijetnja Hajduku

Ove nedjelje, s početkom u 19:05, Hajduk i Lokomotiva igraju na Poljudu u sklopu HT Prve lige.

Ove nedjelje u sklopu 10. kola HT Prve lige Hajduk dočekuje Lokomotivu na Poljudu, a najveća prijetnja splitskoj momčadi bit će Marko Dabro.

Nekad velika nada hrvatskog nogometa s 24 godine prošao je već toliko toga u karijeri, ali napadač Lokomotive vratio se na prvoligašku scenu i definitivno skrenuo pozornost na sebe.

Samo 16 godina i dva dana imao je Marko Dabro kada je tog ožujka 2013. godine debitirao za svoju Cibaliju. Tako je postao, ali i do danas ostao, najmlađi debitant u povijesti HT Prve lige.

"Bilo je to prije osam godina, ne mogu reći da sam ja o tome nešto puno razmišljao. Bio sam mlad dečko, samo sam želio igrati nogomet", kaže Dabro.

gol expired Kreće druga četvrtina prvenstva, a 1. HNL je nikad izjednačenija: Što nas sve očekuje ovog vikenda? divider

U dječačkim danima nogomet je igrao posebnije od drugih, pa su se oko Bosuta počeli slijevati hrvatski, ali i europski velikani. Poslije svegsa 128 prvoligaških minuta za gotovo milijuna eura postao je igrač slavne Fiorentine.

"Bila je to moja odluka. Naravno, roditelji su bili uz mene. Na kraju sam odlučio, htio sam se okušati u jačoj sredini, želio sam vidjeti kako će to utjecati na mene. Mislim da nisam pogriješio, stekao sam puno toga, a možda su neke stvari mogle biti bolje".

Primjerice, da nije bilo mononukleoze koja ga je udaljila s terena prvih godinu i pol dana u Italiji, ali Dabro kaže da ga je upravo taj težak period izgradio.

"Mislim da mi je to donijelo koliko lošeg, toliko i dobrog. Mislim da sam sada puno racionalniji, puno svjesniji situacije u kojoj se nalazim, ali i zahvalniji. Pozitivnije gledam na život", kazao je.

gol expired Gustafsson oduševljen navijačima: "To je na ponos kluba, a protiv Lokomotive samo me zanima pobjeda" divider

Dok su njegovi suigrači iz juniorskih dana u Fiorentini dogurali do Juventusa ili Rome, a Chiesa i Bernardeschi ljetos do europskog naslov s Italijom, Dabro se vratio u Cibaliju.

Imao je potom dvije nesupješne epizode u Gorici i slovenskom Bravu da se prije dvije godine odlučio za koju stepenicu niže, ali golgeterski je eksplodirao u redovima BSK-a iz Bijelog Brda.

"Nisam toliko razmišljao o tim golovima, koliko me taj osjećaj vodio. Bio sam u formi, dobro sam se osjećao na terenu, ekipa je to prepoznala i išlo me", rekao je Dabro koji se poslije dvije sezone i 40 golova vratio na prvoligašku scenu i to sa stilom: na otvaranju sezone zabio je Hajduku.

Dabro tvrdi kako je Lokomotiva bila pravi izbor za njega.

"Radi se o dobrostojećem klubu koji ima neki svoj DNK kako bi igrao, kako bi stvarao ekipu. Iako smo dosta mladi, imali smo dobre pripreme, imamo dobrog trenera".

Prošle zime Dabro je odbio ponudu Osijeka. Je li zaslužio bolju ulogu od ponuđene, najbolje je odgovorio majstorijom u dvoboju protiv Bjeličine momčadi.

"Bilo je nekih kontakata, na kraju se nismo uspjeli dogovoriti, ali možda je tako bolje".

Pet golova u osam nastupa učinak je vrijedan pažnje, ali Dabro izbjegava euforiju i nije od velikih najava. Ipak priznaje sljedeće.

Sve ovisi o sezoni, o postignućima koje budem imao, ali sigurno da kao svaki nogometaš sanjam reprezentaciju, možda neki klub Lige petice ili neki od naših najjačih klubova", zaključio je Dabro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider