Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoka borba za titulu

Kreće druga četvrtina prvenstva, a 1. HNL je nikad izjednačenija: Što nas sve očekuje ovog vikenda?

Slaven Belupo i Dinamo otvaraju 10. kolo HT Prve lige, a zaključuju ga Hrvatski Dragovoljac i Istra 1961 susretom u nedjelju.

HT Prva liga kreće u drugu četvrtinu prvenstva,čekaju nas susreti 10. kola.

Dinamo sutra gostuje kod Slaven Belipa, dok Osijek ide na noge Šibeniku, ali sigurno će biti zanimljivo i na Poljudu gdje Hajduk u nedjelju dočekuje Lokomotivu.

Dinamo je sredinom srpnja očekivao siguran start novog prvenstva, ali gosti iz Koprivnice imali su drugačije planove. Pogocima Krstanovića i Bogojevića Belupo je slavio 2:0, a njihov trener Dean Klafurić dobio je veliki zamah na klupi "Farmaceuta". 

Dva mjeseca kasnije Klafurića više nema na klupi, a pretposljednju momčad prvenstva u novoj utakmici protiv prvaka vodit će Zoran Zekić.

"Modrima" je dvoboj u Koprivnici važan i zbog prvenstvenih bodova, ali i kao pozitivna uvertira u europski četvrtak i gostovanje kod Genka.

Osim prvaka, važno gostovanje sutra igra i doprvak. Nakon što je u prošlom kolu u sudačkoj nadoknadi isčupao pobjedu protiv Gorice, Osijek će nove bodove tražiti protiv Šibenika.

„Imaju spoj mladosti i iskustva, dosta igrača koji u prošlim sezonama možda nisu bili na vrhunskom nivou kao Marin Jakoliš i Antonio Marin. Vrlo nezgodna ekipa, dobra posložena, ali mi uvijek gledamo samo sebe i gledamo da naša momčad bude na top nivou i to je ono što očekujem od svojih igrača", rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Jednaka su očekivanja i trenera HajdukaJensa Gustafssona uoči nedjeljnog dolaska Lokomotive na Poljud.

"Oni su jaka momčad, i u fazi obrane i u fazi napada. Iznimno su dobro vođena momčad, tako da s te strane očekujem tešku utakmicu", rekao je švedski trener koji dobro zna da navijači očekuju Hajduk koji će biti konkurentan u borbi za titulu.

"Ako trebate da vam nešto naraste, bio to svijet ili nešto drugo, treba vam strpljenje. To je i nama potrebno. Mi stvaramo novu momčad, novi stožer, ali to zahtijeva vrijeme", rekao je Gustafsson pa dodao.

"Naš cilj je da budemo u dobroj poziciji u prosincu, jer u tom slučaju mislim da ćemo biti doista dobri tijekom proljetnog dijela sezone", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider