Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNI VEZNJAK

Hajdukovo bjelovarsko blago: Ukrali su ga ispred Dinama i Juventusa

Marko Capan je novo otkriće među sjajnom generacijom Hajduka koja rastura u Europi.

Marko Capan (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Mladi nogometaši Hajduka do 19 godina plasirali su se u osminu finala juniorske Lige prvaka. Hajduk je na Poljudu pobijedio jaki Šahtar 1:0 i juriša prema dalje.

Bijeli će u ponedjeljak saznati protiv koga će igrati u osmini finala. Mogli bi izvući prave velikane poput Barcelone, Real Madrida, Milana i Liverpoola.

Gol za pobjedu zabio je čudesni 16-godišnji Luka Vušković, zapravo, on tek puni 16 godina za dva tjedna i pravo je nogometno čudo za koje su ozbiljno zagrizli PSG i Barcelona.

Uz standardnog Vuškovića u dvoboju protiv Šahtara posebno je oduševio nešto stariji, 18 godišnji Marko Capan.

Kapetan juniora Hajduka majstorski je asistirao za Vuškovića koji je još bolje pogodio za veliku pobjedu. Capan igra na poziciji veznog igrača i dominira u svom godištu, jedan je od najboljih mladih igrača koje Hrvatska ima, a debitirao je i za reprezentaciju do 19 godina.

Pravo bjelovarsko blago

Capanu predviđaju veliku karijeru i mnogi se pitaju kako već nije debitirao za Hajduk, pogotovo u današnjem sastavu Bijelih koji su dosta tanki u veznome redu, Vuković i Atanasov su napustili klub, trenutna veza ne oduševljava, no i dalje se čeka debi dečka iz Bjelovara.

Marko Capan Marko Capan (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Capan je 2004. godine rođen u Bjelovaru gdje je i igrao do 2018. godine, a onda je stigao poziv Lokomotive koji nije mogao odbiti. Znao je da je Lokomotiva sam korak prema naprijed, u Zagrebu se zadržao dvije godine, a 2020. godine htjela su ga tri kluba: Hajduk, Dinamo i moćni Juventus. On se odlučio za Hajduk i nije pogriješio.

Još čeka debi, je li vrijeme?

U dresu Hajduka već drugu godinu u nizu igra nokaut fazu juniorske Lige prvaka, prošle godine su Bijeli skoro prošli Atletico Madrid u osmini finala, no Španjolci su bili bolji tek na penale.

Došao je u Hajduk kao ''desetka'' Lokomotive, a uz njega su bijeli doveli i Prpića koji se već pokazao u prvoj momčadi. Hajduk je iskoristio priliku jer je Capanu isticao ugovor na Kajzerici i možda napravio ozbiljan potez koji će se tek isplatiti u bliskoj budućnosti.

Ima sjajnu lijevu nogu, a Hajdukov navijački puk je iznenadio igrama na pripremama u Istri. Prepoznao ga je Ivan Leko te ga stavio na klupu protiv Šibenika, no nije mu još pružio minutažu.

Nogomet je krenuo trenirati već s četiri godine u Ivanskoj, mjestu pored Bjelovara. Nogometnu školu je prošao u Mladosti iz Ždralova, a sanja nastup za Vatrene.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider