Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako ga hvali

Australska legenda pronašla novu poziciju za Gvardiola: "Ako to želi, Joško može igrati desetku"

Joško Gvardiol je prenio sjajnu formu iz Manchester Cityja u Hrvatsku.

Joško Gvardiol (Foto: Ranko Suvar/Cropix)

Iza Joška Gvardiola je odlična sezona u Manchester Cityju, uglavnom je igrao na lijevom beku, ali to ga nije spriječilo da se čak pet puta upiše na listu strijelaca. To je toliko oduševilo Pepa Guardiola da je poručio da su kupili najbolje krilo na svijetu.

Njegove igre zapanjile su i Marka Schwarzera koji je otišao korak dalje od katalonskog stručnjaka dodavši da Gvardiol može igrati i na poziciji desetke:

"Joško Gvardiol je ponovno jedan od onih igrača koje je Hrvatska proizvela i koji je senzacionalan. Igra na poziciji središnjeg braniča, mislim da mu je to najbolja pozicija, ali može igrati i na lijevoj strani kao bek, kao krilo, ali može biti i desetka, ako to želi", kazao je 51-godišnji Schwarzer koji u karijeri branio za Leicester, Chelsea, Fulham, Middlesbrough.

Dodajmo kako je Gvardiol nastavio sa sjajnim igrama i u dresu Hrvatske. U povijesnoj pobjedi protiv Portugala (1:2) ugasio je njihove zvijezde Bernarda Silvu i Brunu Fernandesa te na sjajan način najavio utakmicu Hrvatske i Španjolske na otvaranju Europskog prvenstva.

Modrić i Rakitić Rakitić za španjolske medije o Vatrenima: "To se kosi s logikom. Razgovarao sam s Modrićem o tome" divider

Ivan Perišić FOTO Ivan Perišić pokazao novu tetovažu, ima posebno značenje divider

Aleksander Čeferin Čeferin prognozirao tko će osvojiti Euro: Evo gdje je smjestio Hrvatsku divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider