Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HAJDUKOVCI NA NOGAMA

Latvijska legenda: "Torcida je sjajna, Split je prekrasan! Dolazim proslaviti titulu!"

Navijači Hajduka dobro se sjećaju kako je u bijelom dresu igrao Maris Verpakovskis.

Kako bolje predstaviti Latviju nego kroz izjavu njihovog ponajboljeg nogometaša u povijesti i najboljeg strijelca reprezentacije, koji je na poseban način vezan uz hrvatski nogomet.

To je Maris Verpakovskis, jedini strijelac Latvije na velikom natjecanju, koji je postigao pogodak na Europskom prvenstvu 2004. godine protiv Njemačke. Ovaj igrač je legenda kijevskog Dinama, no sezonu 2007./08. proveo je u Hajduku, gdje je u 19 nastupa upisao pet pogodaka i četiri asistencije.

U Latviji vlada nezadovoljstvo

S njim je u Rigi porazgovarao Marko Šepat, a prva tema bila je današnja utakmica.

"Trenutno smo posljednji u grupi i navijači ovo ne žele gledati, puno je kritika prema igračima i upitno je hoće li izbornik ostati. Uvijek bolje igramo kod kuće, u Rijeci protiv Hrvatske je bilo katastrofa, hrvatski igrači nisu se trebali ni tuširati", rekao je Verpakovskis, izrazivši nadu u bolje izdanje njegovih sunarodnjaka.

Ipak, mnogima će biti zanimljivije njegovo prisjećanje na vrijeme provedeno u Splitu.

Najavio dolazak na proslavu titule

 "Zaista lijepa sjećanja. Torcida je bila sjajna, Split je prekrasan grad. Bio sam tamo samo godinu dana, ali to vrijeme ostat će mi u najljepšem sjećanju", rekao je Maris, nastavivši o tome s kim je ostao u dobrom odnosu:

"Imam još uvijek puno veza tamo, u kontaktu sam s Goranom Sablićem, s Jerkom Lekom se čujem. Ne svakodnevno, ali na tjednoj bazi se čujemo i podržavamo."

Maris Verpakovskis protiv Dinama Maris Verpakovskis protiv Dinama (Foto: Željko Hajdinjak)

Uslijedilo je pitanje prati li Hajduk, na koje je dao odgovor kojim će hajdukovce oduševiti.

"Da, bore se za naslov i sretan sam zbog toga. Torcida i Split to zaslužuju. Vrijeme je da se naslov vrati u Split. Nadam se da će uspjeti u tome, neće biti lako, ali možda će ovo biti Hajdukova godina. Naslov prvaka bio bi odličan razlog za doći u Split i proslaviti ga. Nitko sretniji od mene bude li tako", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider