Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto su ga odbili?

Zaplet u doping-skandalu mladog Hrvata: Posumnjao na zabunu ili prevaru, klub stao iza njega

Mario Vušković još uvijek ne zna svoju sudbinu.

Mario Vušković (Foto: Marko Jurinec/Pixsell)

Nogometaš HSV-a i mladi hrvatski reprezentativac Mario Vušković još uvijek ne zna svoju sudbinu nakon što je u dva navrata bio pozitivan na doping.

Član Uprave HSV-a Jonas Boldt napao je Njemačku antidopinšku agenciju (NADA) tvrdeći da nije dovoljno transparentna. On je izjavio da je Vušković zatražio da se napravi DNK analiza uzorka iz kojeg su utvrdili da je on pozitivan, a razlog za takav njegov potez leži, očito, u sumnji da se Nijemcima dogodila zabuna ili možda čak da mu je netko podmetnuo.

"Mario je ponudio da se napravi DNK analiza urina, ali iz nekog su ga razloga odbili", požalio se Boldt.

Za Vuškovića je 2022. godina bila kao iz bajke sve do sredine studenog, kada je saznao da je  prvi put pao na dopinškom testu.

Igrao je odlično u HSV-u, koji je otkupio njegov ugovor od Hajduka, bio među najboljim igračima i kluba i hrvatske U-21 reprezentacije, s kojom je pod vodstvom Igora Bišćana izborio nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati ovo ljeto.

Međutim, sad mu je upitan nastavak karijere jer je sredinom prosinca i na B-uzorku bio pozitivan, pa je suočen s dugogodišnjom suspenzijom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider