Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog bolje gol-razlike

Slavni klub borit će se za povratak u Bundesligu, mladi hrvatski reprezentativac upisao asistenciju

Odigrano je posljednje kolo druge njemačke Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu druge njemačke Bundeslige nogometaši Werdera potvrdili su drugo mjesto i izravni plasman u najviši rang dok je HSV na kraju završio treći i igrat će u razigravanju s Herthom koja je sezonu okončala na 16. poziciji među prvoligašima.

Werder je na svom terenu s 2:0 svladao Jahn Regensburg i tako se priključio Schalkeu koji je i prije ovih 90 minuta osigurao povratak u elitu.

Prava drama odvijala se u borbi za treće mjesto, uoči posljednjeg kola bodovno poravnati bili su HSV i Darmstadt, s tim da je HSV imao bolju gol-razliku što je glavni kriterij za određivanje poretka u slučaju kada momčadi završe s istim brojem bodova.

U prijevodu, klub iz Hamburga je trebao pobjediti na gostovanju u Rostocku kod Hanse za pečatiranje trećeg mjesta, dok je Darmstadt imao imperativ trijumfa na svom travnjaku protiv Paderborna, uz čekanje kiksa HSV-a.

Darmstadt je svoj dio posla obavio furiozno, poveli su već u drugoj minuti, do poluvremena došli do 3:0 i taj se rezultat do kraja nije mijenjao.

Vušković upisao asistenciju, HSV preokrenuo

No, zato je u Rostocku bilo napeto. U 13. minuti Hansa je povela i HSV je bio u zaostatku sve do 50. minute kada je hrvatski U-21 reprezentativac Mario Vušković asistirao Robertu Glatzelu za izjednačenje. Taj zgoditak pokrenuo je goste koji su u 75. minuti došli do preokreta, a zatim u 84. i do prednosti od dva gola (1:3). Do kraja je Hansa uspjela ublažiti poraz golom u prvoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2:3.

U prvoj utakmici doigravanja za Bundesligu Hertha će 19. svibnja biti domaćin HSV-u dok će se uzvrat igrati četiri dana kasnije u Hamburgu. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider