Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"cilj je kontinuitet"

Mario Stanić: "Tudor je neupitan, može otići sam ako želi. Nema više šok-terapija"

Mario Stanić gostovao je u trećem izdanju Hajdukova podcasta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Stanić gostovao je u Hajdukovu podcastu. Savjetnik predsjednika Marina Brbića za sportsku politiku progovorio je o aktualnostima.

Jedna je zasigurno pitanje Igora Tudora, trenera koji je na udaru kritika zbog igre njegove momčadi, ali i rezultata koji su Hajduk udaljili oddrugog mjesta na ljestvici koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

"Tudor nije ništa uvjetovao. Nije želio dovoditi igrače da bi se klub dodatno zadužio već je jedini uvjet bio da se ciljano dovode igrači s karakterom. Primorani smo voditi računa o našoj omladinskoj školi. S ovom ekipom, dok smo mi tu neće se dogoditi financijska katastrofa kao što se dogodilo Glasgow Rangersima. Nama je cilj kontinuitet'', rekao je Stanić, koji je odbacio mogućnost smjene u slučaju loših rezultata do kraja sezone. Sljedeći izazov je susret s direktnim konkurentom Osijekom na Poljudu u nedjelju (18:55).

Videozid Stipe Sladoljeva o HNL-u - 4 Čeka nas superuzbudljiv vikend u HNL-u: Derbiji u Splitu i Rijeci, bespoštedna borba za veliku nagradu divider

''Nikakve šok terapije ne dopuštamo. Neovisno o utakmici s Osijekom ili bilo kojoj drugoj utakmici, Igor Tudor je neupitan. Bez brige. Igoru Tudoru Hajduk ne treba, ali Hajduku treba takav personality. Igor Tudor iz ovog kluba može samo otići sam ako želi, ali i tada ću biti tvrdoglav. Rezultati će doći, samo nam dajte vremena. Kad mi odemo, nitko za nama neće sanirati štetu kao što smo mi morali jer su neki prije nas podilazili svima iz straha. Ponavljam, šok terapija se više neće dogoditi. Navijači žele trofeje, a zaboravljaju da je zadnji trofej došao u Hajduk baš s Tudorom. Piše se samo loše.''

Stanić smatra da ne može sve biti Tudorova krivica.

gol expired Eintracht Frankfurt tužio West Ham: Ostali im dužni novac za rekordni transfer divider

"Šok terapija je godinama prisutna u Hajduku. Igrači su u strahu i tome je sad kraj, barem dok smo mi u Hajduku. U prvom poluvremenu je Tudor maestralno razbio hit momčad Lokomotivu. Trebalo je biti 4:0. I onda se dogodio gol i totalna paraliza. A tu Tudor nije. Taktika je važna, ali nije najvažnija. Ako od vrha dolazi nesigurnost, ako se donose iracionalne odluke, ako igrači znaju da će nakon dva poraza dobiti novog trenera, onda se dogodi ono što se dogodilo protiv Lokomotive. No, kad je gore na vrhu sve sigurno i posloženo, onda će tako i na terenu biti. Je li problem stvarno što Juranović igra 15 metara udaljen nego što inače igra? Ljudi, ja sam igrao nogomet. Zato Tudora volim. Postoje treneri inovatori i plagijatori. Tudor je inovator, a takve sam uvijek volio. Svaki trener u sebi ima oboje, ali je pitanje u kojem omjeru. Imate trenere plagijatore koji su uspješni, ali oni imaju vrhunske momčadi. Tudor ovdje mora slagati i stvarati igrače. Žao mi je što me nikad nije trenirao Tudor."

Cijeli razgovor možete pogledati u videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider