Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte kakav je raspored

Čeka nas superuzbudljiv vikend u HNL-u: Derbiji u Splitu i Rijeci, bespoštedna borba za veliku nagradu

Pred nama je vikend derbija u nogometnom prvenstvu Hrvatske, a borba za vrh ljestvice, iza prvaka Dinama, uzbudljivija je nego ikad. Drugo mjesto nosi veliki ulog: kvalifikacije za Ligu prvaka i lakši put do Europske lige! A na taj cilj pucaju čak četiri ekipe.

Već desetak dana znamo da je Dinamo opet prvak Hrvatske, ali danas, četiri kola do kraja, neka važna pitanja još čekaju odgovore.

Glavna borba vodi se odmah iza Modrih. Četiri kluba: Lokomotiva, Osijek, Hajduk i Rijeka love drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, i uz to lakši put do Europske lige.

Druga borba vodi se na dnu, za ostanak u prvoj ligi, između Varaždina, Istre i Intera. Ali ovdje sve upućuje na to da je ta priča riješena.

Varaždin gotovo sigurno ostaje u ligi

Do kraja sezone, Varaždin će igrati još protiv Slaven Belupa, Gorice, Osijeka i Dinama. Teški protivnici, ali pogledajte ostale: Istra će igrati protiv Gorice, Osijeka, Dinama i Rijeke; a Inter protiv Lokomotive, Rijeke, Slaven Belupa i Hajduka.

gol expired Mandžo se vraća u Italiju: Legendarni napadač ga voli, postat će najveća zvijezda u povijesti simpatičnog kluba? divider

S obzirom na bodovnu razliku i formu, gdje je Varaždin u najboljoj, a Inter u najgoroj, bilo bi pravo malo čudo kad bi se ovaj poredak na kraju promijenio. Što bi značilo da vjerojatno: Inter ispada iz lige, Istra ide u razigravanje, a Varaždin se spašava.

Ali zato je u onoj borbi za vrh potpuni kaos. Lokomotivu, Osijek, Hajduk i Rijeku dijeli pet bodova razlike, a pred njima su veliki međusobni sudari.

Drugoplasirana Lokomotiva ne samo što ima minimalnu bodovnu prednost, nego i prilično povoljan raspored - igra protiv Intera, Slaven Belupa, Gorice i Osijeka.

Prognoze: Osijek ima najviše šanse

A njezini rivali ovako: Osijek protiv Hajduka, Istre, Varaždina i (vidjeli smo) Lokomotive. Pa Hajduk protiv Osijeka, Dinama, Rijeke i Intera. A Rijeka protiv Dinama, Intera, Hajduka i Istre.

Prognoze su vrlo teške, ali kladionice, koje se vode statistikom i formom, kažu da je najvjerojatniji ovakav rasplet: svaka od te četiri ekipe do kraja bi trebala osvojiti sedam do osam bodova, pa su Osijek i Lokomotiva glavni favoriti za drugo mjesto.

gol expired Igrač Man Cityja nesportskim potezom pokrenuo buru: Reakcija koja je izazvala i ljutnju i oduševljenje divider

A vrlo blagu prednost kladionice daju ipak Osijeku, koji bi na kraju mogao biti drugi na temelju boljeg međusobnog skora protiv Lokomotive, dok bi Hajduk i Rijeka završili iza njih.

Ako do takvog raspleta dođe, to bi značilo da bi (uz prvaka Dinamo) u kvalifikacije za Ligu prvaka išao Osijek. A Lokomotiva, Hajduk i Rijeka krenuli bi na dugačak i težak put kroz kvalifikacije za Europsku ligu.

Ali sva ta očekivanja mogla bi se uvelike promijeniti već ovoga vikenda jer pred nama su dva derbija u kojima je moguće baš sve! Ove nedjelje sudaraju se: Hajduk i Osijek, te Rijeka i Dinamo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider