Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To mu ne pada na pamet

Stanić prokomentirao prodaju brončane medalje: ''Za nekog je taj komad sveti gral''

Prodaju brončane medalje Vatrenih sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. prokomentirao je i član legendarne generacije Mario Stanić.

Mario Stanić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Stanić napisao je osvrt na temu aukcijske prodaje brončane medalje sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj nakon što se u ponedjeljak brzo proširila vijest koja je zapela za oko javnosti.

Stanić u svom tekstu tvrdi da mu tako nešto ne pada na pamet, ali je pokušao analizirati moguće razloge.

''Prva vijest je senzacija jer se nešto tako rijetko našlo u prodaji, a druga vijest mnogo je senzacionalnija jer se još uvijek ne zna tajanstveni identitet prodavača. Siguran sam da mnogi novinari istraživači već kopaju poput najboljih privatnih detektiva ne bi li otkrili ime tog počinitelja…'', navodi među ostalom Stanić te nadodaje:

''Svatko od nas je to Svjetsko prvenstvo doživio i proživio na nekakav svoj način. Nekome ta medalja puno znači, nekima od nas možda simbolizira trenutke neprocjenjive radosti i vječnosti, a za neke od nas je to možda samo djelić metala koji se može unovčiti… Nekima od nas ta brončana medalja vrijedi pet tisuća eura, nekima sto tisuća, a nekima možda milijun eura. Za nekoga je taj komad bronce sveti gral, jednostavno neprocjenjiv!''

Cijeli Stanićev osvrt možete pročitati OVDJE.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider