Odlazak Marija Mandžukića u Manchester United mogao bi se dogoditi i prije nego se očekivalo, odnosno prije otvaranja zimskog prijelaznog roka u siječnju.

Kako prenosi talijanski Tuttosport, želja Mandžukića je da već idućeg mjeseca preseli u Manchester, kako bi mogao trenirati mjesec dana prije službenog transfera u United i što se bolje uklopio u momčad.

Spomenuti izvor objašnjava da bi se to dogodilo klubovi moraju postići neformalni dogovor, prema kojem bi United (vjerojatno) preuzeo plaću Mandžukića za taj mjesec.

To je itekako moguća opcija, a najpoznatiji primjer takvog poslovanja dogodio se 2008. godine, kada je Thiago Silva već u prosincu stigao u Milan, ali nije mogao zaigrati do početka iduće sezone. Unatoč tome trenirao je punih šest mjeseci s Milanom, učio od legendarnog Paola Maldinija, te u konačnici bio registriran početkom ljetnog prijelaznog roka.

Podsjetimo, situacija s Mandžukićem u Juventusu dosegla je dno dna. Trener Maurizio Sarri ga nije koristio uopće u prvom dijelu sezone, te ga nije prijavio za nastup u Ligi prvaka. Mandžukića je to toliko pogodilo da je odlučio ne trenirati više s prvom momčadi i u potpunosti se posvetiti sebi, čekajući siječanj i priliku da napusti Torino.

Njegov transfer u Manchester United, u kojem bi postao prvi Hrvat koji je zaigrao na Old Traffordu, svakim je danom sve bliže i bliže realizaciji.