Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"on je idealan igrač za njega"

Mario Mandžukić će se žrtvovati, braniti i trpiti batine za Cristiana Ronalda?

Mario Mandžukić mogao bi od iduće sezone igrati u napadu s Cristianom Ronaldom.

Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Hrvat je idealno rame za Cristiana Ronalda, spreman žrtvovati se, braniti i trpiti batine za Portugalca", piše Gazzetta dello Sport. Cristiano Ronaldo na pragu je Juventusa, barem tako prenose brojni svjetski mediji, što odmah potiče razne špekulacije o sastavu za iduću sezonu.

Autor teksta na Gazzetti fokusirao se na jednu zanimljivu stvar u slučaju da Ronaldo potpiše, a to je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji bi trebao biti "zaštitar" portugalske zvijezde.

"Cristiano Ronaldo imat će limitirani radijus kretanja i neće sudjelovati često u obrambenim zadacima. Karim Benzema morao je promijeniti svoj stil igre u Realu i posvetiti se više vraćanju u obranu, a to u Juventusu neće biti problem jer tu je već Mario Mandžukić", piše autor teksta Fabio Licari.

"On je idealan suigrač za Cristiana Ronalda. Mandžukić je brži, jači i bolji u skoku od Benzeme, i bio bi nezamjenjiv u sustavu s Cristianom Ronaldom u špici napada", piše Licari.

Juventus bi igrao u sustavu 4-3-2-1, u kojem bi Mandžukić bio lijevi u dvojcu iza Ronalda, koji bi pak bio najistureniji igrač u sastavu.

Autor piše i da će trener Juventusa Massimiliano Allegri vjerojatno koristiti Ronalda najviše u utakmicama Lige prvaka, s obzirom na to da nema više 25 godina i nije spreman odigrati 38 utakmica u Serie A i još 15-ak u natjecanju koje Juventus silno želi osvojiti.

Postoji naravno i opcija da Mandžukić ispadne iz sastava zbog Douglasa Coste i Paula Dybale, s obzirom na to da će Juventus vjerojatno prodati Gonzala Higuaina ovog ljeta, no to bi bio riskantan potez Allegrija. Costa i Dybala iznimno su loši obrambeni igrači, što znači da bi se Juventus u tom slučaju branio samo sa sedmoricom...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider