Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pregovaram s realom i barcom"

Oprostio se legendarni njemački napadač: Na oproštaju zabio gol i uveo Stuttgart u Bundesligu

Legendarni njemački napadač Mario Gomez odigrao je svoju posljednju profesionalnu utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši njemački nogometni reprezentativac i napadač Stuttgarta Mario Gomez (34) objavio je kraj igračke karijere.

Gomez se od nogometa oprostio nakon poraza 3:1 na kraju sezone u Bundesligi 2, no unatoč njemu uspio je postići pogodak, te je pritom njegov Stuttgart izborio povratak u Bundesligu.

gol expired Sramota 7. tenisača svijeta: Sudjelovao na turniru u Zadru, ispričao se i rekao da odlazi u izolaciju, pa snimljen kako tulumari divider

U razgovoru s novinarima nakon utakmice našalio se kako pregovara s Real Madridom i Barcelonom, a potom je potvrdio da se povlači iz nogometa nakon što je pomogao Stuttgartu da izbori plasman u elitno društvo.

"Pregovaram s Realom i Barcelonom, a ako to ne uspije..." kazao je sa smiješkom.

"Ovo je bila moja posljednja misija, nakon što smo uprskali prošle sezone," poručio je 34-godišnji napadač.

"Bio sam siguran na početku sezone da ćemo ići naprijed. Stoga sam odlučio da će to biti moja posljednja godina u Stuttgartu, u Njemačkoj, i kao nogometaš."

gol expired Real Madrid pobjegao Barceloni na +2, čudesna asistencija Benzeme za pobjedu Kraljeva divider

Gomez je bio jedan od najboljih njemačkih napadača. Sa Stuttgartom je 2007. osvojio njemačko prvenstvo, a potom još dvije titule u dresu Bayerna, s kojim je osvojio i Ligu prvaka 2013. godine.

Igrao je i za Fiorentinu te Bešiktaš, s kojim je bio prvak Turske 2016. godine, zatim se vratio u domovinu igrati za Wolfsburg, a od 2018. i za Stuttgart, u čijim je redovima počeo seniorsku karijeru.

gol expired Velika sramota i debakl bivšeg prvaka Europe: Slavni njemački klub ostao bez Bundeslige divider

Tijekom karijere odigrao je 582 utakmice i postigao 304 gola. Za njemačku reprezentaciju odigrao je 78 utakmica i postigao 31 gol, te je pritom osvojio svjetsku broncu 2010. i europsko srebro 2008.

Sportski direktor Stuttgarta Thomas Hitzlsperger poručio je kako je spreman ponuditi Gomezu trenersku ulogu u klubu ako bivši njemački internacionalac zaista odluči okončati svoju igračku karijeru.

"Mislim da mu to dugujemo kao klub i bilo bi mi drago kad bi netko sa svojim iskustvom i karizmom opet pomogao Stuttgartu", rekao je Hitzlsperger.

gol expired Ante Rebić zabio pogodak u rušenju Rome i vratio Milan u igru za Europu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider