Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opaki strijelac

Dinamo doveo pojačanje nakon velikog incidenta: Otpisani postao spasitelj!

Nakon što je raskinuo ugovor s Rudeškom, Mario Budimir potpisao je za zagrebački Dinamo...

Hrvoje Plum i Mario Budimir, Frane Ikić (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Dojučerašnji napadač Rudeša Mario Budimir navodno je potpisao ugovor s Dinamom. Vijest još nije službeno potvrđena, ali u nogometnim kuloarima spekulira se da je to gotova stvar.

Budimir je došao u Dinamo kao slobodan igrač i imat će pravo zaigrati već protiv Slaven Belupa u Koprivnici u sljedećem kolu prvenstva.
Najbolji napadač Rudeša raskinuo je ugovor sa zagrebačkim klubom nakon nedavnog napada još uvijek nepoznatih osoba na španjolskog trenera Josea Manuela Airiju.

Je li riječ o tek pukoj koincidenciji ili je navedeni slučaj na neki način povezan s Budimirovim odlaskom, u Rudešu ne žele komentirati. Cijeli je slučaj obavijen velom tajni, kruže razne priče, no nema službene potvrde.

Dinamo brzo reagirao

Kako god, Dinamo je brzo reagirao i ponudio jednogodišnji ugovor bivšem napadaču Hajduka, koji je glavninu karijere proveo u Grčkoj i na Cipru. Nakon odlaska iz ciparskog Enosisa prošle godine, razmišljao je o zaključenju karijere. No, od otpisanog napadača pretvorio se u spasitelja. Inače, kontroverzni menadžer Siniša Šošo dugogodišnji je zastupnik 32-godišnjaku s istančanim osjećajem za gol.

Prije nego što je krajem prošlog ljeta potpisao za Rudeš, istakli smo da će biti veliko pojačanje, te da je Cibalia grdno pogriješila kada se nije odlučila angažirati rođenog Sinjanina. Naime, prema našim informacijama bio je ponuđen vinkovačkom prvoligašu, ali tamošnji šefovi odbili su ponudu. I nismo pogriješili, jer Budimir je u 22 utakmice za Rudeš ove sezone postigao čak 13 golova, jednako kao i Mario Gavranović, Dinamov napadač pristigao iz Rijeke.

Mario Budimir treći strijelac lige

Najbolji igrač Dinama i prvi strijelac lige je El Arabi Hilal Soudani postigao je tek dva gola više od Budimira, koji je svojim golovima doveo Rudeš u situaciju da sačuva prvoligaški status.

Logično je zaključiti da je puno teže postizati golove u klubu koji se bori za ostanak, nego u najboljoj momčadi ligi. Uz sve to, Dinamo ima velikih problema s ozljedama i stoga je posve logično što je reagirao i doveo Budimira. Gotovo da nema sumnje, bit će od koristi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider