Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki uspjeh

VIDEO Hrvati osigurali Šahtaru europsko proljeće: "Stanića znam od djetinjstva, a kad je Srna nazvao, znao sam da moram doći"

Marino Pušić osigurao je europsko proljeće sa Šahtarom.

Pobjedom protiv belgijskog Antwerpa, ukrajinski Šahtar osigurao je europsko proljeće, ali i ostao u igri za plasman u osminu finala. Veliki je to uspjeh hrvatskog trenera Marina Pušića.

"Zasigurno velika, jako bitna pobjeda za daljnji prolazak u Europu, u svakom slučaju u Europa ligu, a nadamo se i imamo šansu za Champions League“, priča Marino Pušić za Dnevnik Nove TV.

U skupini H, Šahtar je treći, s devet bodova, tri manje od Barcelone, ali i jednakim učinkom kao Porto. Upravo će međusobna utakmica 13. prosinca odlučivati o putniku u osminu finala Lige prvaka.

"Dolazimo, igramo nogomet da se nadmećemo sa svima, idemo uvijek na gol više i pobjedu. Tako ćemo igrati i protiv Porta. Jest, prošli smo dalje, ostvarili smo bitan cilj za klub, za ukrajinski nogomet, međutim nećemo se zaustaviti na tome, nadamo se.“

Pušić je prije tri tjedna sa Šahtarom srušio i Barcelonu, na čemu mu je čestitao i legendarni Xavi.

"Pokazao je veličinu kao trener i osoba, jer je odmah nakon utakmice došao i izrazio svoje poštovanje, da smo odlično odigrali utakmicu i pobijedili, da je to veliki podvig, da ni sam nije očekivao da će se to dogoditi.“

Rođen u Mostaru, Pušić je 30-ak godina nogometni put gradio u Nizozemskoj. A onda je prije nešto više od mjesec dana stigao poziv Darija Srne.

"Imao sam jako dobar osjećaj u tim razgovorima. Jednostavno sam u tom momentu osjetio da moram napraviti taj iskorak, intuitivno, ali i razumno jer znamo kako je organiziran klub, pod kojim okolnostima i uvjetima treba raditi, koji nisu nimalo lagani, ali su jako izazovni, a ja volim te izazove.

Uz Srnu kao legendu Šahtara, s Pušićem je i Marijo Stanić u ulozi pomoćnog trenera.

"Marija poznajem od djetinjstva, igrali smo zajedno. Jedna prijateljska suradnja, kvalitetna suradnja, daju mu puno podrške i energije i zajedno smo jedan fantastičan tim.“

Koji domaće utakmice Lige prvaka igra u Hamburgu, a egzistira u Lavovu. Srećom, tamo je mirno.

"Mi smo blizu poljske granice, naravno tu i tamo osjećate i vidite neke stvari što se tiče rata, što je sasvim logično. Međutim, zasad nismo doživjeli nikakve teške ekscese, na svu sreću i nadamo se da će ovo ludilo proći što prije.“

Nadamo se i mi, kao i da će hrvatski trojac nogometnim dosezima i dalje veseliti ukrajinski narod.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider