Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
strahovito brz

Hrvatski stoper oduševio nogometni svijet: U razmaku od četiri dana u džep pospremio Haalanda i Havertza

Marin Pongračić odigrao je dvije odlične utakmice u razmaku od svega četiri dana u dresu Wolfsburga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budući stoper hrvatske reprezentacije Marin Pongračić u posljednja se četiri dana na fenomenalan način predstavio njemačkoj, ali i svjetskoj nogometnoj javnosti. U svom tek petom nastupu za Wolfsburg postigao je dva od četiri pogotka u velikoj pobjedi 4:1 kod Bayer Leverkusena.

Pongračić je dva puta pogađao glavom, no mnoge su možda još više iznenadile njegove sjajne reakcije u obrani, gdje je bio suočen s dvojicom paklenih napadača, ponajboljima u ligi.

gol expired Navijači Borussije pitaju se zašto se nije oglasio VAR: Jesu li oštećeni protiv Bayerna? divider

Podsjetimo, samo četiri dana ranije Wolfsburg je dočekao Borussiju Dortmund i bio poražen s 2:0. No Pongračić je u tom susretu odigrao sjajno i učinio je Erlinga Haalanda, norvešku napadačku senzaciju koji je do sada u sezoni postigao 41 pogodak u austrijskoj i njemačkoj ligi, u potpunosti nevidljivim.

Isto je napravio sinoć Kaiju Havertzu, strijelcu 14 golova ove sezone za Bayer.

"Čovjek utakmice! U svega petom nastupu 22-godišnji stoper Marin Pongračić odveo je Wolfsburg do pobjede s dva pogotka glavom", stoji u objavi Bundeslige na društvenim mrežama.

gol expired Zapanjujuća brzina Bayernovog tinejdžera mnoge ostavila u šoku: "Jeb... je brz" divider

Pongračić je tijekom utakmice protiv Borussije postigao brzinu sprinta od čak 34 km/h, što je svega dva km/h manje od rekorda Bundeslige koji drži Achraf Hakimi. 

Pongračić je u Wolfsburg stigao u siječnju za 10 milijuna eura iz austrijskog Salzburga. 

gol expired Remek-djelo ili velika pogreška vratara? Kako je pao gol koji je oduševio svijet i razljutio Borussijine navijače divider

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider