Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali je stroj za golove

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa potpisao s Hajdukom do 2026.: "Poseban dan u mom životu"

Na Poljudu su povukli očekivani potez i dugoročno "zavezali" rasnog golgetera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je objavio da je s talentiranim Marinom Ljubičićem potpisao ugovor do 2026. godine.

Iznimno talentirani napadač dosad je bio na stipendijskom ugovoru koji je bio važeći do ljeta 2022., a na Poljudu su sad reagirali i ponudili mu profesionalni ugovor koji ga veže uz Hajduk na još pet godina.

"Ponosan sam i sretan zbog današnjeg dana, baš kao i cijela moja obitelj. Koliko god mi je san bio zabiti gol za prvu momčad na Poljudu, toliko mi je i velika želja bila potpisati ugovor s Hajdukom. Ovo je poseban dan u mom životu. Svjestan sam da je preda mnom još puno posla, da moram ostati čvrsto na zemlji, ponizno i napornim radom opravdati očekivanja. Potpis za Hajduk je nešto što svako dijete u Dalmaciji sanja od malih nogu, a rijetkima se to ostvari. I zbog toga ovo shvaćam kao privilegiju i dodatnu motivaciju za sve ono što me čeka te se nadam da ću Hajduku na terenu vratiti ovu priliku koju mi se pružila", poručio je presretni 19-godišnjak poslije potpisa ugovora.

Rasturao među juniorima

Ljubičić je najveća nada hrvatskog nogometa na poziciji klasičnog, centralnog napadača i jedan od najvećih talenata općenito. Radi se o mladiću koji ima izraženi golgeterski instinkt što je posebno demonstrirao ove sezone u dresu Hajdukovih juniora, postigavši u 17 nastupa 22 pogotka.

S takvim učinkom Ljubičić je uvjerljivo najbolji strijelac juniorskog prvenstva, a koliko je dominantan u odnosu na konkurente, najbolje svjedoči podatak da drugoplasiranom u poretku strijelaca, Ivanu Šaraniću iz Dinama, bježi za čak devet golova.

"Klub neće stavljati pritisak, idemo korak po korak..."

Prije ove reprezentativne stanke Ljubičić je upisao svoj debitantski nastup u Prvoj HNL među seniorima i odmah je svojim golom donio Hajduku pobjedu protiv Šibenika, nedugo nakon što je ušao u igru poentirao je za tri boda.

gol expired Tko je Hajdukov junak? Ima 19 godina, zabio je već 22 gola, a govore mu da izgledom podsjeća na Mbappea divider

Posebno zadovoljstvo potpisom višegodišnjeg ugovora izrazio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

"Iznimno sam sretan što najtalentiranije igrače iz naše Akademije dugoročno vežemo s Klubom. Marin je definitivno jedan od njih, mlad je igrač, ali već je iskazao svoj potencijal. Već je sudjelovao na pripremama s prvom momčadi, s njima svakodnevno trenira, iznimno je povezan s Klubom, a ovaj potpis mu je nagrada za rad i trud. Pred njega trenutno nećemo stavljati pritisak ni velika očekivanja, idemo korak po korak, uvjereni da će se razviti u kvalitetnog igrača", kazao je Nikoličius.

Podsjetimo, nedavno je, također do 2026., s Hajdukom profesionalni ugovor potpisao Stipe Biuk, kapetan Hajdukovih juniora koji se u ovom trenutku nalaze na prvom mjestu na ljestvici, s tri boda više i utakmicom manje u odnosu na Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider