Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će ga zamijeniti?

Pušnik otišao s klupe Hajduka, a vjerojatno nije trebao ni doći

Nakon ispadanja Hajduka iz Kupa Marijan Pušnik više nije trener Bijelih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oni koji nisu od početka bili uvjereni da je Marijan Pušnik dobro rješenje za Hajduk ipak su bili u pravu. Pokazalo se to jučer više nego ikada nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa u svom gradu od posljednje momčadi prvenstva i gradskog suparnika. No pokazivalo se to tijekom cijele jeseni.

Pitanje je zašto je uopće dolazio odnosno možda još važnije zbog čega je Damir Burić morao otići. S bivšim trenerom Hajdukova igra imala je glavu i rep, imala je i neki rezultat s limitiranom momčadi, a ono što nije imala je populizam i nerealna očekivanja.

No čelnici Hajduka odlučili su se na drukčiji put koji ih je doveo do pozicije na ljestvici koju su imali i prije, samo što je klub ostao na jedinom natjecanju već krajem studenog. Pušnik bi klupu do kraja sezone vjerojatno kupio da su Bijeli ušli u Europsku ligu, no sreća koja je slovenskog trenera toliko pratila u ljetnim mjesecima izdala ga je u onim nesretnim 11-ercima protiv Maccabija na Poljudu.

Hajduk pod Pušnikom ne igra dobro odnosno igre kao da i nema. To vide svi, čak i oni koji su mu pružali podršku posljednjih mjeseci. S obzirom na sve, rezultati u prvenstvu nisu baš toliko loši. U 17 kola osvojena su 34 boda, u prosjeku dva po utakmici što je bilo dovoljno za treće mjesto s bodom više od Osijeka, ali i samo pet bodova manje od Dinama.

Ispadanje iz Kupa i 11 bodova iz Rijeke - u studenom

Bilo bi to prihvatljivo da taj isti Dinamo ne zaostaje čak šest bodova za Rijekom pa je ona realnija slika – 11 bodova zaostatka za vodećim u ligi nakon manje od polovice prvenstva.

Ono što se može zamjeriti Pušniku je i što nije izbacio igrača koji odskače. Nekoga na koga Hajdukovi ekonomi mogu računati da uskoro popuni rupu u proračunu, a to je nešto na što klub u ovoj situaciji mora računati. Pitanje je gdje je nestao Nikola Vlašić, najveća nada splitskog kluba koji stagnira i kojeg netko mora ''reanimirati''.

Hajduk se mora okrenuti nekom kvalitetnijem rješenju. Primjerice, Željku Kopiću koji opet sa Slaven Belupom radi dobar posao. Upravo u Koprivnici Hajduk igra sljedeću prvenstvenu utakmicu ovog vikenda, možda će onu sljedeću sjediti na klupi splitskog kluba.

Koga bi htjeli vidjeti na klupi Hajduka?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider